Volledig scherm
Kickbokser Wopke Booijen in de kleedkamer van de Jan Massinkhal. © Paul Rapp

Tegenstander spoorloos: bokswedstrijd tussen lilliputters gaat niet door

Een enorme teleurstelling voor Wopke Booijen uit Nijmegen: de wedstrijd waarin hij tegen een andere lilliputter zou kickboksen is zaterdagavond niet doorgegaan. Zijn tegenstander kwam niet opdagen in de Jan Massinkhal bij het Fightersheart Kickboksgala.

Daarmee laat het 'eerst kickboksgevecht tussen lilliputters in Europa' nog even op zich wachten. ,,Dit is echt heel zuur. Ik heb hier maanden hard voor getraind en erg naar toegeleefd'', reageert Booijen (21) in de catacomben van de Nijmeegse sporthal. ,,Ik wil zo graag die ring in.'' 

Geen andere tegenstanders

Waar komt de benaming lilliputter vandaan?
Lilliputter komt uit het boek Gullivers Reizen van de Ierse schrijver Jonathan Swift. In het boek spoelt hoofdpersoon Lemuel Gulliver aan op het fictieve eiland Lilliput dat bewoond wordt door hele kleine mensen. Door de populariteit van het boek raakte het woord lilliputter in diverse landen ingeburgerd als synoniem voor kleine mensen. Tegenwoordig wordt het woord ook als scheldwoord gezien voor kleine mensen. Wopke is het daar echter niet mee eens. Hij vindt het gebruik van het woord geen probleem.

Overdag werd al duidelijk dat zijn tegenstander, James Ali uit Alkmaar, niet van de partij zou zijn. ,,Zelfs zijn trainer had hem de laatste dagen niet kunnen vinden.'' Pogingen van de organisatie om een andere geschikte tegenstander te vinden, liepen op niets uit. Er werd wel een kickbokser gevonden die net als Booijen zeer klein van stuk is, maar die was niet wedstrijdfit. Boksen tegen 'normale' mensen is niet te doen voor Booijen, omdat hij dan niet dichtbij zijn tegenstander kan komen.

Booijen geniet respect van andere kickboksers. In de Gelderlander zei de Nijmegenaar zaterdag dat het om een serieus gevecht zou gaan, niet om een freakshow. 
Booijen hoopt op een herkansing in maart volgend jaar, als de volgende editie van Fightersheart wordt gehouden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.