De intensive care van ziekenhuis Gelderse Vallei. Ziekenhuizen hebben een tekort aan medicijnen, waardoor coronapatiënten mogelijk eerder op een ic belanden.
Volledig scherm
PREMIUM
De intensive care van ziekenhuis Gelderse Vallei. Ziekenhuizen hebben een tekort aan medicijnen, waardoor coronapatiënten mogelijk eerder op een ic belanden. © Raphael Drent

Tekort aan medicijnen voor coronapatiënten; ook reumapatiënten in de knel

NIJMEGEN - Ziekenhuizen kampen momenteel met zo’n tekort aan medicijnen, dat coronapatiënten niet meer optimaal behandeld kunnen worden. Ook reumapatiënten hebben te lijden onder het tekort.

18 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  Tonie, medicijnen tegen hartafwijkingen of suikerziekte helpen niet tegen Covid en daar is geen tekort aan, je haalt er iets bij wat totaal niet relevant is
 • Kenneth Tharmaratnam

  1 maand geleden
  Nu dus ook al triage bij medicijnen, het moet niet gekker worden. Vaccinatie weigeraars dienen ten allen tijden géén voorrang te krijgen en achter in de rij aan te sluiten. Eigen gekozen risico als je vaccins weigert.
 • Kenneth Tharmaratnam

  1 maand geleden
  @Gerrit Reindsen: Wilt u Zuid Afrika niet beledigen? Gezien de vele missers en trage reactie tijdens deze pandemie is het daar misschien nog wel beter dan hier.
 • tonie turk

  1 maand geleden
  Nou kun je wel zeggen ongevacineerden krijgen geen medicijnen meer maar wat als je suikerziekte hebt of een hartziekte en niet gevaccineerd bent moet je dan ook geen medicijnen meer krijgen. Deze aandoeningen gaan ook met vaccinatie niet zo maar weg.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Iedereen heeft recht op zorg, maar ik vind het schrijnend dat bepaalde mensen nu de dupe zijn van veelal ongevaccineerden in de ziekenhuizen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.