Kleef, woensdag 5 januari, 13.00 uur
Volledig scherm
PREMIUM
Kleef, woensdag 5 januari, 13.00 uur © Foto: Bert Beelen

Terwijl de Nijmeegse binnenstad leeg blijft, is in Kleef alles open: ‘'t Is hier al twee weken lang volle bak, iedere dag’

KLEEF/NIJMEGEN - Terwijl er in Nederland alweer stemmen opgaan om de lockdown te verlengen, is en blijft in Duitsland alles gewoon open. Hoe gek is dat? Verslaggever Stephen Friedrichs ging shoppen in Kleef, collega Colette Beckers stak de thermometer in hartje Nijmegen.

18 reacties

 • Richard Stekelenburg

  6 maanden geleden
  Ik lees hier veel over 2g. Helpt het wel of helpt het niet? Ik woon nu al meer dan 16 jaar in Kleve. Het grote verschil tussen Nederland en Duitsland vind ik het opvolgen van regels. Nederlanders zoeken vaak naar mazen in de wet en praktische oplossingen, dat werkt vaak heel goed. Maar in deze pandemie moeten we ons gewoon aan de regels houden en dat kunnen Duitsers nu eenmaal veel beter. Ik denk dat de andere instelling van de Duitsers samen met 2g ervoor zorgt dat hier de winkels open kunnnen.
 • Gerry Rutten

  6 maanden geleden
  Er komen heel veel besmette mensen terug uit de wintersport gebieden, dus die 2G werkt ook niet.
 • A. Bulten

  6 maanden geleden
  Wij hebben hier een lockdown met open grenzen. De lockdown werkt dan als een zeef met grote gaten. In feite ligt het aan de discipline van de burger zelf of we de besmetting naar beneden kunnen halen.
 • John Bluhmen

  6 maanden geleden
  Polderen, prutsen, pamperen, piepelen, politiek…
 • harry de Vries

  6 maanden geleden
  Pardon ik lees hugo dit en Hugo dat maar de mensen en de 2de kamer wilden 2g niet!!! Privacy!!?? Haha jaja wel in het buitenland zuipen feesten winkelen skiën en meer. Maar daar moet je toch ook bewijzen laten zien !!!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.