Volledig scherm
ABBA in 1974, toen de Zweedse groep het Eurovisie Songfestival won met ‘Waterloo’. © EPA

Thiemeloods zendt Eurovisie Songfestival uit op groot scherm, en draait vinylplaatjes van weleer

NIJMEGEN - Schrijft de Nederlandse zanger Duncan Laurence vanavond historie door het Eurovisie Songfestival te winnen? Op die vraag volgt vanavond een antwoord. Eén ding is zeker: het belooft een bijzonder avond te worden. In de Nijmeegse Thiemeloods is de hele avond op groot scherm te volgen.

Voorafgaand aan het songfestival wordt een speciale songfestivalquiz gehouden, vertelt organisator Edwin Niemantsverdriet. Ook worden er oude vinylplaatjes gedraaid van songfestivalwinnaars van weleer, zoals het Zweedse ABBA. 

Het is de tweede keer dat de Niemantsverdriet een evenement rondom het Eurovisie Songfestival in de Thiemeloods houdt, vertelt hij: ,,Eerder keken we het altijd samen met vrienden. Die groep werd steeds groter. Daarom hebben we besloten uit te wijken naar een grote locatie, de Thiemeloods leent zich er perfect voor.” 

Voor het evenement zijn nog een beperkt aantal kaarten á 5 euro per stuk te koop, inloop is vanaf 19.00 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.