Aziatische Tijgermug op de menselijke huid
Volledig scherm
PREMIUM
Aziatische Tijgermug op de menselijke huid © Getty Images/iStockphoto

Tijgermug gevonden op Nijmeegs bedrijventerrein: ‘Reden tot zorgen’

NIJMEGEN/WIJCHEN - Op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Nijmegen is medio juli de Aziatische tijgermug gesignaleerd. Bij welk bedrijf de mug zich ophield is niet bekend. De Aziatische tijgermug kan ziekten zoals knokkelkoorts en chikungunya overdragen. 

18 reacties

 • arno

  2 maanden geleden
  In 2007 was ik op een camping in Friesland, nieuwe Mirdum, toen lande er een tijgermug op mijn rechter knie, dus dit akelige insect zit al langer in Nederland.
 • T Jacobs

  2 maanden geleden
  Alweer paniek
 • Arjan Olsder

  2 maanden geleden
  Locaties zijn niet per definitie persoonsgegevens. Ik snap de reactie dat die niet gedeeld kunnen worden dan ook niet. Zeker niet wanneer het om bedrijfslocaties gaat.
 • M Hoekstra

  2 maanden geleden
  De verspreiding van tijgermuggen moet je niet onderschatten. In sommige plaatsen en streken in bijvoorbeeld Frankrijk zijn ze al volop. Daar zit je niet lekker meer buiten door die krengen. Vooral het feit dat ze ook overdag actief zijn. Heb ik het nog niet over de ziektes die ze inderdaad (op termijn) kunnen overbrengen. Vraagt serieuze aandacht!
 • Inge Wekking

  2 maanden geleden
  Nu dit weer. Wordt er onderhand zo moe van. Paniek, paniek. Een paar jaar geleden was ze de tijgermug ook al eens gezien in NL.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen