Doorsnede van een van de units die de firma Poeijers gaat plaatsen aan de Droogsehof in Malden.
Volledig scherm
Doorsnede van een van de units die de firma Poeijers gaat plaatsen aan de Droogsehof in Malden. © Gemeente Heumen

'Tiny houses' voor jonge starters aan Droogsehof in Malden

MALDEN - Aan de Droogsehof in Malden komen 18 tijdelijke woonunits voor jongeren. Het gaat om 'tiny houses', die kant-en-klaar in de fabriek worden gemaakt en in drie dagen worden geplaatst. Ze mogen er tien jaar blijven staan. Volgens de gemeente wordt hiermee voorzien in de grote behoefte aan woonruimte voor jongeren. 

5 reacties

 • Metssr

  5 jaar geleden
  "Doelgroep van de units zijn mensen van twintig tot dertig jaar uit de gemeente Heumen, zoals pas afgestudeerden die net aan hun eerste baan begonnen zijn."Dat zijn geen studenten. Mensen die dit soort woningen kiezen doen dit waarschijnlijk heel bewust vanuit hun maatschappijvisie en ik denk niet dat dat er een is die gericht is op overlast veroorzaken. Ik denk dat uw mening wat vooringenomen is. Het gemêleerder een wijk hoe beter.
 • T

  6 jaar geleden
  Zullen de huurders blij mee zijn van de droogsehof. Betaal je 1200 euro per maand voor je ecologische woning, vrijstaand, landelijk, rustig. Bouwen ze zonder overleg nog een aantal studentenwoningen op hetzelfde terrein, lekker rustig!  Ca vera beloofde vorig jaar ook om bestrating neer te leggen, omdat het leemgrind de putten verstopte tijdens een regenbui. Ik vind het idee van de tiny houses geweldig,  maar niet op dat terrein. 
 • Antonio

  6 jaar geleden
  Het zit onder de huursubsidiegrens dus dat valt voor de huurder best mee. Met € 1200 per maand krijg je € 322 toeslag, blijft te betalen € 258; dat is goed te doen, minder dan de meeste kamers...Ik vind het een super plan! 
 • Hein

  6 jaar geleden
  Geweldig plan, zouden ze op veel meer plaatsen kunnen doen, alleen de huur is exorbitant hoog.
 • Peter Daanen

  6 jaar geleden
  Mooi plan, maar 580 euro is wel veel geld voor zo'n klein huisje. Voor de doelgroep zal de prijs toch zeker ook "tiny" moeten zijn.