Volledig scherm
PREMIUM
Acties bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen © Bert Beelen

Toch nog volop actie in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

NIJMEGEN - ‘Wij p(r)ikken het niet meer’. De woorden zijn te lezen op een groot spandoek. Links van de hoofdingang van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is het voor bezoekers de eerste zichtbare uiting van actievoerende verpleegkundigen. Maar zeker niet de laatste. 

Allerlei afdelingen zijn volgehangen met oproepen om de strijd voor een betere cao, landelijk gevoerd met allerlei stakingsacties, kracht bij te zetten. Ook in De Binnenhof, centrale ontmoetingsruimte van het ziekenhuis, kan het geen enkele patiënt of bezoeker ontgaan dat hier geprotesteerd wordt. Voor het overgrote deel met niet mis te verstane, maar toch ook weer niet al te aanstootgevende hartekreten. 

Vriendelijke gestes

Om patiënten en bezoekers te vriend te houden, zijn er bovendien vriendelijke gestes zoals koekjes die worden uitgedeeld. Bijvoorbeeld met het opschrift ‘5 procent’: het percentage dat erbij moet bovenop het huidige salaris. Ludiek ogen ook de bedieningsknopjes van de lift. Bij het pijltje omhoog staat ‘salaris’, het pijltje naar beneden ‘werkdruk’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.