Acties bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
Acties bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen © Bert Beelen

Toch nog volop actie in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

NIJMEGEN - ‘Wij p(r)ikken het niet meer’. De woorden zijn te lezen op een groot spandoek. Links van de hoofdingang van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is het voor bezoekers de eerste zichtbare uiting van actievoerende verpleegkundigen. Maar zeker niet de laatste. 

8 reacties

 • Hanna

  3 jaar geleden
  Goede aktie!
 • Marc

  3 jaar geleden
  Dat er iets moet veranderen in de zorg is wel duidelijk, de berichtgeving is alleen niet helemaal correct. Op dit moment is het aanbod al 8% loonsverhoging!! (2x nl. 4% op januari 2020 en 4% op januari 2021en een eenmalige bonus van 1000 euro (na rato) om de periode dat er geen CAO was te compenseren. Het aanbod van de werkgevers is m.i. heel behoorlijk! 
 • Yep

  3 jaar geleden
  Snap ik, maar als ze in Den Haag een logisch na gaan denken en de zorg niet zouden korten qua personeel dan was dit allemaal niet nodig geweest. Het is gewoon triest dat dit allemaal zo moet, ik bedoel het niet verkeerd, als ik het zo bekijk heeft het hele land structureel geld tekort en zou er op elk gebied bij elk persoon wel geld bij mogen komen.
 • Athena

  3 jaar geleden
  Je hebt het waarschijnlijk inderdaad over de specialisten. de rest van het verzorgende personeel verdient echt veel te weinig. Zelf werk ik ook in een ziekenhuis, Zelf heb ik niets te klagen qua loon maar ik zit ook niet direct in de zorg. Ik zie mensen dag in dag uit continue hard buffelen om maar de best mogelijke zorg te leveren aan patiënten en dat soort mensen verdienen regelmatig erg weinig. Ik ken ook mensen die na aanleiding van werkdruk maar iets anders zijn gaan doen omdat het gewoon slopend is. 
 • Nimma

  3 jaar geleden
  Het ziekenhuispersoneel zorgt ook voor jou als jou iets overkomt, dan wil je toch dat zij hun werk goed kunnen uitvoeren en uitgerust zijn, goed getraind zijn en over de juiste kwalificaties beschikken? Dit gaat niet alleen om t geld maar ook over de tekorten en de toenemende werkdruk. Nieuw personeel wil de zorg niet meer in omdat het te weinig oplevert dus die schamele 5% verdienen ze zeker! Bovendien kunnen de boeren en bouwsector massaal op t Malieveld staan en krijgen volledige steun van t ganse land maar de zorg staakt, doet zondagsdiensten en dan is t ineens belachelijk???

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.