Volledig scherm
Toine Tax met oorkonde en beeldje, omringd door de andere genomineerden en burgemeester Bruls (r). © Gerard Verschooten

Toine Tax is Nijmegenaar van het Jaar

NIJMEGEN - Directeur Toine Tax van poppodium Doornroosje is maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen uitgeroepen tot Nijmegenaar van Jaar. Daarmee volgt hij Gelderlander-journalist Rob Jaspers op.

Tax was 1 van de 3 genomineerden voor de prijs. De andere kandidaten voor de eretitel waren Eric Hendriks en Hanneke van Stokkom, het duo achter het dorpsplein Mijnbuurtje.nl en oud-nachtburgemeester Doro Krol.

Nominatie
Tax werd onder andere genomineerd als waardering voor zijn jarenlange grote inzet voor de popmuziek in Nijmegen. Het hoogtepunt daarvan is de nieuwbouw van poppodium Doornroosje. De vernieuwde zaal opende op 1 oktober 2014 de deuren. Tax is tevens voorzitter van het Cultuur Netwerk Nijmegen, waarin waarin de grote culturele instellingen zijn vertegenwoordigd.


Eerdere winnaars

De titel Nijmegenaar van het Jaar is eerder gegaan naar Saïd Achouitar (Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (initiatiefnemer Cosmic Sensation dat in 2009 de Academische Jaarprijs won), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights) en Rob Jaspers (verslaggever van de Gelderlander).

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.