Topdrukte op airport Weeze


WEEZE - Het is momenteel topdrukte op airport Weeze, vlak over de grens. De luchthaven verwacht dit weekend 22.500 passagiers, die terugkomen van vakantie of eraan beginnen. 

Vooral Nederlanders komen terug: hier is de herfstvakantie voorbij. Maar in Duitsland is de herfstvakantie afgelopen vrijdag begonnen. In de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen duurt de herfstvakantie twee weken. Alles bij elkaar heeft de luchthaven dus met drie weken herfstvakantie te maken; in deze drie weken verwacht de luchthaven zo'n 118.000 passagiers.

Voorbereid

 Per jaar maken er 1,85 miljoen passagiers van Weeze gebruik. Er wordt op 45 bestemmingen gevlogen. De luchthaven is  goed voorbereid op de extra passagiers. In de spitsuren zet de luchthaven meer service medewerkers in, die in de terminal vragen van reizigers beantwoorden en ondersteunen bij de passagiers afhandeling.

Volledig scherm
Extra druk op luchthaven Weeze. Foto Theo Peeters © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.