Asfaltfabriek APN met in het midden de Energieweg en boven de wijk Hees. Links in het midden groenschool Yuverta (voorheen Helicon) en rechts naast de bomenrij staat het Tiemstrapand.
Volledig scherm
PREMIUM
Asfaltfabriek APN met in het midden de Energieweg en boven de wijk Hees. Links in het midden groenschool Yuverta (voorheen Helicon) en rechts naast de bomenrij staat het Tiemstrapand. © Gerard Verschooten

Toxicoloog: ‘Uitstoot verkeer veel schadelijker dan asfaltfabriek’

NIJMEGEN - Hees is boos over de stoffen en stank die van asfaltfabriek APN komen. Maar hoe schadelijk zijn die stoffen eigenlijk? Toxicoloog Paul Scheepers van het Radboudumc geeft antwoord.

5 reacties

 • J. Zomers

  4 maanden geleden
  De uitstoot via auto's is in de afgelopen 20 jaar veel minder geworden. Betere verbranding en benzine E10 ongelood is een stuk schoner. Je merkt het aan de milieugroepen... ze praten niet meer over auto's maar meer over stikstof en boeren. Zo verzinnen ze telkens iets nieuws.
 • J le Blanc

  4 maanden geleden
  Beste Sjors en Wilhelmus, u mist een belangrijk punt in deze kwestie. Het gaat er namelijk niet om óf er asfalt geproduceerd moet worden, maar wáár. Of is het volgens u nodig dat zo'n overlast veroorzakende fabriek direct naast een woonwijk ligt? Is het trouwens nsowieso niet vreemd dat groen Nijmegen het grootste binnenstedelijke industriegebied van Nederland huisvest? En daar vervolgens een compleet nieuwe woonwijk naast bouwt (Koningsdaal)?
 • Sjors Boymans

  4 maanden geleden
  Goed punt wilhelmus dat is het vreemde van al deze discussies we willen wel asfalt staal vlees en energie. Maar het mag niet geproduceerd worden als het vervuild ruikt of niet goed voor het milieu is. Dan ben ik benieuwd naar de oplossing.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Het is net als bij hoogovens, iedereen heeft vroeger of later staal of Asfalt nodig,maar het mag nergens geproduceerd worden.
 • A. Bulten

  4 maanden geleden
  Die fabriek doet dus wat van hem/haar verwacht wordt. Het plaatsen van een deeltjesfilter. Nu al die andere fabrieken nog. Ook minder asfalt is dus gezonder

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.