Volledig scherm
Het gaat niet goed met insecten in Nederland. © ANP

Tuinmannen Nico en Lodewijk komen in actie voor insecten

MEGCHELEN - De bekende tuinarchitecten Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra komen in actie. Ze willen op 31 oktober met zoveel mogelijk medestanders op het Binnenhof in Den Haag protesteren tegen de intensivering van de landbouw in Nederland. Ze houden die verantwoordelijk voor het verdwijnen van insecten en bijen. 

Volledig scherm
Nico Wissing uit Megchelen. © pr

Afgelopen week maakte de Nijmeegse Radboud Universiteit bekend dat uit onderzoek in Duitsland is gebleken dat er driekwart minder insecten zijn dan 25 jaar geleden. Een huiveringwekkende boodschap, vinden Hoekstra en Wissing. 

Zij zijn de grondleggers van NL Greenlabel, een label voor duurzame inrichting van buitenruimtes in Nederland. Wissing is een bekende tuinarchitect uit de Achterhoek en Hoekstra is vooral bekend van tuinprogramma's op tv. Zij vinden dat uit eerder onderzoek genoegzaam duidelijk is dat de intensivering van de land- en tuinbouw verantwoordelijk is voor de teloorgang van de insecten. ,,In het regeerakkoord staat niets over natuur. En we kunnen echt niet nog tien jaar doorgaan op de ingeslagen weg", zegt Hoekstra. 

Quote

In het regeerak­koord staat niets over natuur. En we kunnen echt niet nog tien jaar doorgaan op de ingeslagen weg

Zij roepen medestanders op om op 31 oktober ook naar het Binnenhof te komen, en een bloem of plant mee te nemen. ,,Wat zou er mooier zijn dan 10.000 mensen bijeen, met allemaal een bloem of plant. Om samen te demonstreren voor een duurzamere wereld?", zegt Hoekstra. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.