Volledig scherm
De politie doet een dag na de woningoverval buurtonderzoek in Malden. © DG

Twee mannen aangehouden voor gewapende overval Maldense (74)

MALDEN - De politie heeft dinsdagochtend twee mannen, één van 21 jaar uit Nijmegen en één van 23 jaar zonder vaste verblijfplaats, aangehouden voor een gewapende woningoverval aan de Vinkenlaan in Malden. Die vond begin november vorig jaar plaats. Twee overvallers gingen er destijds met spullen van de 74-jarige bewoonster en een auto vandoor.

Bij de aanhouding van dinsdagochtend zijn spullen teruggevonden die vermoedelijk zijn buitgemaakt bij de overval. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Zij vroeg in opsporingsprogramma's als Bureau GLD en Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak. De uitzendingen leverden meerdere tips op. Die hebben geholpen bij het vinden van de verdachten, zegt de politie.

Bal in tuin

Volledig scherm
De politie startte direct een onderzoek naar de woningoverval in Malden. © Margriet Verschoor

Een jongeman stond op vrijdagavond 3 november rond 20.15 uur bij de bewoonster van het huis aan de Vinkenlaan in Malden aan de deur. Hij zou een bal bij de vrouw in de tuin hebben geschoten en vroeg aan haar of hij die mocht pakken. Toen de vrouw hem binnenliet, kwam er een tweede man met een bivakmuts aan.

Het tafereel vormde het begin van de overval, waarbij de vrouw lichtgewond raakte. Een van de overvallers dreigde haar zelfs door haar hoofd te schieten wanneer ze geen geld zou geven. ,,Nou, dan schiet je me maar dood’’, antwoordde de vrouw. ,,Ik ben al 74 jaar. Het maakt niks uit.’’

Heling

Een 20-jarige man uit Nijmegen werd in november al opgepakt, omdat hij rondreed in de Mercedes die werd meegenomen bij de overval in Malden. Hij werd verdacht van heling en het opgeven van een valse naam. De politie stuitte in november op de auto, met daarin twee personen, in een parkeergarage aan het Fenikshof in Nijmegen. De mannen probeerden te vluchten, maar één van hen, de Nijmegenaar, werd gepakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.