Volledig scherm
PREMIUM
Treinspotter Marcel Wijers uit Bemmel met zijn vader Gerrit Wijers bij diverse Buffel-treinen. ,,Ik moest wel even wennen toen ik 'm voor het eerst zag.’’ © Paul Rapp

Uitgerangeerde Buffels van Nijmegen krijgen tweede leven in Roemenië

NIJMEGEN - Twintig jaar reden de Buffels over Gelderse spoorlijnen. Nu staan de karakteristieke dieseltreinen van de NS te wachten in Nijmegen, op een tweede leven in Roemenië.

Vader Gerrit Wijers (71) en zoon Marcel (40) uit Bemmel vinden het maar een troosteloze aanblik, de lange rijen dieseltreinen die letterlijk zijn uitgerangeerd op een uithoek van het emplacement bij het station Nijmegen. Van een paar exemplaren is het geel behoorlijk verkleurd; hier en daar hebben graffitispuiters hun handtekening achtergelaten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Brandgrens van bombardement komt tot leven met een ‘avond vol hoop’
    PREMIUM
    VIDEO

    Brandgrens van bombarde­ment komt tot leven met een ‘avond vol hoop’

    NIJMEGEN - Niet de pijn en de verwoesting van het Nijmeegse bombardement, maar leven, hoop en toekomst. Die staan donderdagavond centraal tijdens een bijzonder herinneringsmoment langs de ‘brandgrens’ in de binnenstad. Meer dan 40 muziekgroepen met 600 tot 700 zangers, 20 tot 25 vertellers van verhalen en gedichten en 80 tot 90 hardlopers met fakkels verbeelden vanaf klokslag 20.00 uur een kwartier lang op optimistische wijze de dromen die Nijmegenaren in 1944 hadden op de avond voordat een bommenregen het centrum in puin legde.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.