Treinspotter Marcel Wijers uit Bemmel met zijn vader Gerrit Wijers bij diverse Buffel-treinen. ,,Ik moest wel even wennen toen ik 'm voor het eerst zag.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Treinspotter Marcel Wijers uit Bemmel met zijn vader Gerrit Wijers bij diverse Buffel-treinen. ,,Ik moest wel even wennen toen ik 'm voor het eerst zag.’’ © Paul Rapp

Uitgerangeerde Buffels van Nijmegen krijgen tweede leven in Roemenië

NIJMEGEN - Twintig jaar reden de Buffels over Gelderse spoorlijnen. Nu staan de karakteristieke dieseltreinen van de NS te wachten in Nijmegen, op een tweede leven in Roemenië.

11 reacties

 • Willem Heerema

  3 jaar geleden
  De verkooptransactie van de Buffels gaat niet door. Ze blijven dus langer in Nijmegen.
 • Sverre Gaffelbaard

  3 jaar geleden
  Dus..., met andere woorden Willem, deze treintoestellen verkopen zonder dieselmotor? Lijkt mij ook geen goede oplossing. Want al zou West- Europa de uitstoot van rook e.d verminderd hebben willen krijgen, drijft deze rook naar gelang de windrichting, toch deze kant op. Niet alleen door deze dieseltreinen maar wat dacht je van de schepen die op stookolie draaien en naar Rotterdam en Amsterdam moeten...Echt uitbannen van vervuilde lucht zal nooit lukken. Bovendien heeft een beetje 'vervuilde' lucht  aangetoond dat de temperatuur, hier in de zomermaanden, maar liefst 5 graden minder is.
 • Jopie

  3 jaar geleden
  is toch gewoon privé terrein? ...
 • Paul Lamote

  3 jaar geleden
  Ze gaan in Roemenië op geprivatiseerde regionale lijnen rijden, niet in het langeafstandsverkeer. 
 • Paul Lamote

  3 jaar geleden
  In de zomermaanden was het niet te harden van de hitte in die dingen. Daarnaast slurpten ze dieselolie alsof het limonade was.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.