Universiteit neemt afscheid van Thomas van Aquinostraat met sumo en lasergamen

videoNIJMEGEN - Sumoworstelen in een raar pak, lasergamen, silent disco, escaperooms en optredens. Studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit konden woensdagavond feestelijk afscheid nemen van de Thomas van Aquinostraat. En van deze gelegenheid werd veel gebruik gemaakt.

Het jaren zeventig complex op de Radboud Universiteit gaat tegen de vlakte. Sociale wetenschappen krijgt een nieuw en hoger gebouw en voor de rest wordt de omgeving juist groener. 

Er was een actiegroep die vond dat het oude complex moest blijven. Omdat het zo'n uniek tijdsbeeld is. En omdat de straatjes en de lage plafonds een zekere knusheid uitstralen. Anderen gruwden van de eentonige grijze stenen en vonden het maar een bedompte doolhof. De universiteit wil er ook vanaf en kiest voor ruime nieuwbouw en een park eromheen.

Volledig scherm
Sumoworstelen in een van de panden aan de Thomas van Aquinostraat. © Bert Beelen
Volledig scherm
© Bert Beelen
Volledig scherm
© Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.