Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Van alles mis bij multicultureel gasthuis Nijmegen

NIJMEGEN - Het Nijmeegse Gasthuis Schependomlaan, sinds 2009 'multicultureel' zorgverblijf voor 19 ouderen, is door de inspectie voor gezondheidszorg voor vier maanden onder verscherpt toezicht geplaatst.  Tot drie keer toe bleek er bij inspectiebezoeken (mei en juni 2017, januari 2018) van alles te schorten aan de zorg. 

40 reacties

 • Anoniem

  4 jaar geleden
  KF dient te bemiddelen en te informeren en NIET door te sturen. Daarnaast dient de KF een onpartijdige rol aan te nemen en dat gaat wat lastig he als men bij de organisatie zelf werkt. Bij een dergelijke constructie en bij een gebrek aan kennis bij deze organisatie over wat de taken en bevoegdheden horen te zijn van een KF is er een ernstig risico dat signalen in de doofpot terechtkomen of dat cliënten zelfs worden zwart gemaakt
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Ik ben cliënt in zorglandschap; ben niet actief bij LMZ of het ROB; daarnaast: waarom zou meer bekendheid met deze organisaties iets slechts zijn?
 • EchtWaar

  4 jaar geleden
  De waarheid mag weer niet gezegd worden...
 • Christine244

  4 jaar geleden
  Wat is dit een stomme, flauwe reactie, het is een tehuis voor buitenlanders en spreken daar ook in eigen taal en nog niet iedereen is zover dat hij/zij dat kan.Ik begrijp prima wat er staat hoor. Als de inspectie hier geen op of aanmerkingen over heeft is het ook niet aan mij en jouw dit te te doen, en wellicht zijn ze al met een een betere cursus Nederland bezig. 
 • Christine244

  4 jaar geleden
  Nou, je kan beter een anonieme melding doen bij de inspectie v/d gezondheidszorg dat gaat een stuk vlotter en doe dit samen met je collega,s is mijn ervaring dan een regionaal meldpunt. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.