Supporters van HKN bij een eerdere sfeeractie bij NEC-stadion Goffert.
Volledig scherm
PREMIUM
Supporters van HKN bij een eerdere sfeeractie bij NEC-stadion Goffert. © Archief / David van Haren

Van hooligans naar helden die de stad beschermen, het kan verkeren: ‘Een corrigerend tikje voor een gastje met een grote bek, meer niet’

NIJMEGEN - In verschillende steden werpen voetbalsupporters van de harde kern zich op als zelfverklaarde beschermheren. Ze zeggen te willen voorkomen dat hun stad ten prooi valt aan plunderaars en relschoppers. Ook in Nijmegen. Wat beweegt hen? Een NEC-aanhanger licht toe.

6 reacties

 • Rob van Kampen

  1 maand geleden
  Arno....nu ben je wel heel erg aan het overdrijven....milities..laat me niet lachen. Hulde jongens!!! Bescherm de stad en winkeliers!! Prima!!!
 • Harold Peters

  1 maand geleden
  Tja als Bruls het niet zelf heeft bedacht deugt het niet. Super positief dat de harde kern zich zo laat zien en wat nog belangrijker is... Het helpt ! Hoe kun je daar tegen zijn ? Vooral mee door gaan en dat schorem even duidelijk laten merken dat dat gedrag niet kan en niet getolereerd wordt. Demonstreren prima, niet mee eens zijn Ook prima, maar daar gaat het dit tuig helemaal niet om. Pure verveling en dan ondernemers die het al zo moeilijk hebben het laatste duwtje geven richting afgrond
 • ARNO Beyer

  1 maand geleden
  Dit is het failliet van de recht staat. Het verbaast me niet dat dit gebeurd maar het is een teken aan de wand waarbij de machthebbers de hulp inroepen van milities en in de toekomst wellicht militairen om haar macht te consolideren.
 • elly knoop

  1 maand geleden
  Trots op supporters van nijmegen en andere steden. Dank zij hen is de rust weder gekeerd.
 • Willem Dijkman

  1 maand geleden
  De overheid is onze vijand geworden dus moeten we zelf onze steden en mensen/kinderen gaan beschermen. Duitsland heeft vandaag 60 pedofielen opgepakt, hoera!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Bruls snapt ontevreden horecabazen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'
  Play

  Bruls snapt ontevreden horecaba­zen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'

 2. Lady Gaga's hondenuitlater neergeschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neergescho­ten, honden gestolen

Nijmegen e.o.