Volledig scherm
De Nijmeegse huisbaas Ton Hendriks. © ANP

Vastgoedmagnaat Ton Hendriks wil het uitpraten met Tim Hofman

NIJMEGEN - De Nijmeegse vastgoedmagnaat Ton Hendriks heeft zijn advocaat contact op laten nemen met de advocaat van BNN-presentator Tim Hofman. ,,Ik heb hem uitgenodigd voor een gesprek. Waarin ik nogmaals mijn excuses wil aanbieden’’, aldus Hendriks.

De Nijmeegse huisbaas kwam maandag hard in aanvaring met het camerateam van Hofman, dat voor het onlineprogramma #BOOS opnames kwam maken in Hendriks' kantoor. Dat bezoek liep volledig uit de hand. Hofman hield er een gebroken kaak aan over.

Spijt

Hendriks heeft daar spijt van, zegt hij zaterdag in een interview met de Gelderlander. ,,Ik betreur het ten zeerste dat Tim Hofman letsel heeft opgelopen. Ik heb inmiddels ook mijn excuses aangeboden. Vandaag opnieuw.’’ Over het gesprek waarvoor hij Hofman heeft uitgenodigd zegt hij: ,,Ik wil dat we samen uitpraten hoe het zo heeft kunnen lopen en kijken of we tot een oplossing kunnen komen.’’

De tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
Hendriks en Tim Hofman in #BOOS. © YouTube #BOOS

Dé klap

Over wie nou precies dé klap uitdeelde waarbij de BNN-presentator zijn kaak brak, wil Hendriks niet al te veel uitweiden. Op de beelden van #BOOS lijkt een medewerker dat te doen. Hendriks verklaarde dat hij Hofman zélf een mep had gegeven ,,Ik blijf erbij: ik heb mezelf verweerd toen ik werd aangevallen. En ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor hetgeen dat gebeurd is.’’

Het gesprek zou komende week moeten plaatsvinden. Bij BNN zou volgens Hendriks in beginsel positief zijn gereageerd.

Het volledige interview is te lezen in de Gelderlander van zaterdag, of online in de e-paper. Hendriks vertelt daarin over de gevolgen die de uitzending en de confrontatie met Hofmans ploeg voor hem en zijn medewerkers hebben gehad.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.