Het populaire biercafé Jos is alweer op slot vanwege de huidige coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het populaire biercafé Jos is alweer op slot vanwege de huidige coronamaatregelen. © Gerard Verschooten

Veel restaurants en cafés gaan op slot: ‘Is nu geen enkel perspectief voor de horeca’

NIJMEGEN/HEUMEN - Diverse cafés en restaurants in de regio sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Volgens Dennis Dekkers, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, ontbreekt voor de horeca ieder perspectief.

4 reacties

 • Jan Bergmans

  2 maanden geleden
  Met > 85% geprikte mensen én meer maatregelen, liggen er net zoveel mensen in het ziekenhuis als in de piek vorig jaar met 0% geprikte mensen. Conclusie: Die 15% van nu zorgt voor net zoveel ziekenhuisopnames als vorig jaar de 100% 😂 Dan zullen de prikjes en maatregelen wel goed helpen.
 • A I Anders

  2 maanden geleden
  Nu mogen ze, (met beperkte middelen) tot 17.00 uur open blijven en dan lopen ze nog te zeuren. Als het door zo gaan zoals na de laatste lockdown zouden ze helemaal gesloten worden. Was dat beter?
 • Wil Gies

  2 maanden geleden
  10,1 % is toch veel!!!! Horeca is luxe en helaas effe niet mogelijk.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Wanneer het beeld in Duitsland overeenkomt met die bij ons, dan is het maar zeer de vraag of die verplichte avondsluiting van de restaurants wel proportioneel is. In Dld. is over de maand okt. gemeten dat slechts 10,1% van de besmettingen buiten de privésfeer gerelateerd is aan restaurantbezoek. Veel beter had men gewoon een 2G of 2G+ regel moeten invoeren. Maar zoals al vanaf het begin van de pandemie lopen we hier steeds achter de feiten aan terwijl in Dld. met 2G (+) restaurants open blijven.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.