Volledig scherm
De woning waar vannacht een overval is gepleegd, op de Kerkstraat in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Veel waardevolle spullen buitgemaakt bij woningoverval op ouder echtpaar: ,,De schrik zit er behoorlijk in’’

Update/VideoNIJMEGEN - Bij de woningoverval aan de Kerkstraat in Nijmegen zijn volgens de politie diverse waardevolle spullen buitgemaakt. Maandagavond, omstreeks 22.45 uur, werd een ouder echtpaar thuis overvallen door drie mannen met bivakmutsen op.

Eén van de overvallers zou hebben gedreigd met een vuurwapen. De bewoners - beiden rond de 70 jaar -  werden opgesloten in een kamer.

Nadat de overvallers waren vertrokken, wisten de bewoners de aandacht te trekken van een passant door op het raam te kloppen en bonken en een briefje te tonen met daarop de tekst: ‘Help, bel 112'. De passant waarschuwde direct de politie. Een agent heeft het echtpaar uiteindelijk uit de kamer bevrijd.

Behoorlijke impact

De overvallers zijn in totaal een uur in de woning geweest, zo meldt de politie. Over de identiteit van de daders is vooralsnog niets bekend.  De politie is dinsdag begonnen met een groot politieonderzoek. De woning - een vrijstaande villa - is met politielinten afgesloten. Volgens een woordvoerder van de politie is het echtpaar niet gewond geraakt bij de overval.

Hoewel de bewoners ongedeerd bleven, heeft de overval een behoorlijke impact gemaakt. Zij konden dinsdagochtend terugkeren naar hun woning. Hun zoon bevestigt dat veel kostbare eigendommen zijn gestolen: ,,Ze zijn natuurlijk behoorlijk van slag, de schrik zit er goed in.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.