Genieten tijdens de eerste editie van Honey Honey vorig jaar, toen nog onderdeel van SMKMRKT.
Volledig scherm
Genieten tijdens de eerste editie van Honey Honey vorig jaar, toen nog onderdeel van SMKMRKT. © Paul Rapp

Veelkleurig Honey Honey staat dit keer op eigen benen

FestivalkalenderNIJMEGEN - Zet deze maar vast in je agenda: Honey Honey geeft op 30 mei haar eerste festival. De Nijmeegse LHBTI+ partyorganisatie kleurt het Vasimterrein in alle kleuren van de regenboog.

Nog geen jaar geleden begon Honey Honey tijdens de Vierdaagsefeesten als onderdeel van Smkmrkt. De organisatie belooft met de eerste festivaleditie wederom een plek te creëren waar ieder mens zich vrij kan voelen. Van queer tot hetero, drag, homo, bi, pan, trans en alles daar tussenin, iedereen is welkom. 

,,Het is geen festival exclusief voor de LHBTI+ gemeenschap, maar we richten ons wel op deze doelgroep”, zegt Suzanne Engelen, één van de organisatoren.  ,,Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkomend festival wordt.”

De officiële line-up is nog niet bekend maar bestaat uit house, disco en urban muziek. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 27 februari op honey-honey.nl

Hieronder een overzicht van alle festivals van 2020 in Nijmegen, mis je nog een festival? Geef het dan door aan onze redactie: redactie.nijmegen@gelderlander.nl

Nijmeegse festivals in 2020

Bierfestival

Bierfestivals Bier, bier en nog eens bier. Van 24 tot en met 26 januari kun je tijdens de wintereditie van de Nijmeegse Bierfeesten genieten van tal van biersoorten. Plaats van handeling: Het Kolpinghuis.
nijmeegsebierfeesten.nl

Filmfestival

Dit internationale filmfestival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét toonaangevende evenement voor de korte film. Van 1 tot en met 5 april worden 133 films vertoond die zijn geselecteerd uit meer dan 2300 inzendingen. Plaats van handeling: tal van locaties met LUX als centrale punt.
goshort.nl

Koningsdagfestival

De verjaardag van de koning wordt dit jaar weer gevierd in Nijmegen. De stad kleurt oranje en overal is wel iets te doen. Muziek, eten en drinken door heel Nijmegen. Voornamelijk in de parken, zoals het Kronenburgerpark en het Valkhofpark is veel activiteit. In het Hunnerpark staat Oranjepop op het programma. Op 27 april viert de stad het koningsfeest.
oranjepop-nijmegen.nl

Tributefestival

Een van de nieuwere festivals in Nijmegen is Iconic Festival. Het festival staat in teken van tributes. In het Valkhofpark wordt op 9 mei vanaf 13.30 uur tot middernacht gefeest. Het bezoekersaantal lag vorig jaar rond de 3.000. Kaarten zijn te koop vanaf 6 euro.
iconicfestival.nl

Smartlappenfestival

Op Moederdag in het Valkhofpark trekt dit festival jaarlijks tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers. Het genre is ‘smartlap met een knipoog’. Op 10 mei van 14.00 uur tot en met 00.00 uur staat het festival gepland. Tickets zijn gratis.
dagvanhetlevenslied.nl

Muziek

Dit festival in de openlucht in het Goffertpark is van alle markten thuis. House, techno, foute hits, live-acts en nog veel meer genres zijn te vinden op GROFF. Drinken, eten, muziek en vooral een goede sfeer. Daar staat GROFF voor. Het festival vindt plaats op 15 mei.
oltgoffert.nl

muziekfestival

‘Het Zusje van Debbie zet de bloemetjes buiten!’ Dit veelzijdige muziekfestival wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden, op vrijdag22 mei gehouden in het Honig Complex. Op drie stages kun je genieten van zomerse gezelligheid.
Facebookevent

LHBTQI+ festival

Jezelf durven zijn, diversiteit omarmen en samen het feest der liefde vieren: dat is waar Honey Honey voor staat. Kaarten scoor je op de website van het festival. Het festival wordt gehouden op 30 mei.
honey-honey.nl

muziekfestival

Dit driedaagse muziekfestival draait om muziekstijlen van over de hele wereld en vindt plaats van 30 mei tot en met 1 juni in Park Brakkenstein in Nijmegen. Music Meeting trekt jaarlijks zo’n 15.000 mensen. Tickets zijn te koop voor drie dagen (€80,79) of per dag (€29,79).
musicmeeting.nl

Foodtruckfestival

Eten, drinken en muziek. TREK staat helemaal in het teken van gezelligheid. Dit foodtruckfestival in het Hunnerpark trok vorig jaar rond de 7.000 bezoekers. Dit jaar duurt het festival voor het eerst drie dagen. Van 5 tot en met 7 juni staan omgebouwde vintagecampers en busjes in het park.
festival-trek.nl

Dans- en muziekfestival

Fanfares trekken met een streetparade door de stad, op diverse plekken klinken klassieke klanken, laten vocalisten hun stemmen horen en tonen dansers hun choreografieën. Komt dat zien op 1 en 2 juni in de Nijmeegse binnenstad.
festival-trek.nl

Technofestival

Hét Nijmeegse technofestival viert het tienjarig jubileum met een 'dubbeldikke editie'. De VASIM in Nijmegen is van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 juni een grote dansvloer. Het muziekevenement trekt jaarlijks rond de 10.000 bezoekers. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van het festival.
driftomtedansen.nl

Bierfestival

Bierfestivals Bier, bier en nog eens bier. Het driedaagse bierfestival MOUT begint op 19 juni en duurt drie dagen.
Facebookevent

Theaterfestival

TheaterAvenue is een vrolijk vierdaags festival - van 23 tot en met 26 juni - met theater, muziek, dans, cabaret en kindervoorstellingen. Het vindt plaats dit jaar plaats in het Kronenburgerpark.
theateravenue.nl

Muziek en theater

De Vierdaagsefeesten vallen dit jaar erg laat. Ruim 1000 optredens verdeeld over 40 verschillende podia. In de stad, in het park, op de kade en op het strand. Op het grootste evenement van Nederland is voor ieder wat wils, of je nu van pop, rock, levenslied, latin, dance of techno houdt. De 7 mooiste dagen van het jaar, van 18 juli tot en met 24 juli.
vierdaagsefeesten.nl

Nostalgie

Het laat zich makkelijk raden welk thema een festival met de naam We love the 90'sademt. Lekker springen en meezingen op muziek uit de jaren negentig. Het festival in het Goffertpark vindt plaats op29 augustus.
welovethe90s.com

Nederlandstalig

Lekker meezingen met Nederlandse toppers als Wolter Kroes, Tino Martin, Django Wagner en Henk Dissel. Het festival in het Goffertpark vindt plaats op 30 augustus.


puurhollands.eu

Techno

Ook muziekfestival Het Nest komt terug. Het technofestival dat de afgelopen jaren een groot succes was, vindt dit keer plaats op 5 september in het Openluchttheater Goffert. Voor technoliefhebbers is dit een festival wat je bezocht moet hebben.
hetnest.nl

Wetenschaps- en filmfestival

InScience vertoont de top van de wetenschapsfilm en bevindt zich in en rondom LUX. Het festival ontvangt, verspreidt over de vijf dagen, 7.000 bezoekers. Het evenement is van 11 tot en met 15 november.
insciencefestival.nl

Rock 'n Roll festival

Twee podia met rock ’n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ’n blues tot garagepunk. Al 18 jaar kenmerkt dit muziekfestival zich door een gevarieerde line-up en de kindvriendelijke opzet. Tal van activiteiten met een link naar rock ’n roll bieden vermaak voor de koters. De eerste namen voor de 2020 editie zijn Whiskey Shivers en Walter Broes & The Mercenaries.20 juni, Openluchttheater de Goffert.
honey-honey.nl

Muziek

Het Goffertpark heeft een uitgebreide muzikale agenda. Naast de festivals in dit overizcht staan er ook artiesten op de Goffert die de wei in hun eentje vullen: Paul McCartney (29 mei), Rammstein (24 juni).

In het Openluchttheater staan de solo-acts zijn er ook: Wende en Amsterdam Sinfonietta (12 juni), The Best ABBA Tribute (13 juni), Her Majesty (27 juni), Suzan en Freek (14 augustus) en de Edwin Evers Band (19 augustus).

Kermis

De voorjaars-, zomer- en najaarskermis kunnen natuurlijk niet ontbreken dit jaar. Het centrum van Nijmegen komt vol te staan met attracties, eettentjes en kamen met spellen zoals grijpers en schuifmachines. Van 20 t/m 28 juni, 18 t/m 24 juli en van 3 t/m 11 oktober is er kermis in Nijmegen.
kermisnijmegen.nl

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.