Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Veilig Thuis is doorgeslagen met melddrift kindermishandeling’

NIJMEGEN - Vertrouwensartsen van Veilig Thuis schieten door in hun ijver om kinderen te beschermen tegen kindermishandeling. Daardoor worden ouders onnodig en onterecht in de verdachtenbank geplaatst. Dat stelt de Belangenvereniging voor Intensieve Kindzorg (Bvikz), een organisatie die de ‘doorgeslagen melddrift in Nederland’ aan de kaak wil stellen. 

40 reacties

 • Strik

  2 jaar geleden
  Ik heb t woord kinderen niet gebruikt en daar gaat die zaak ook niet over. VT doet meer dan alleen kinderen, ze bemoeien zich ook met volwassenen. Maar fijn dat u het allemaal zo goed weet
 • Ook

  2 jaar geleden
  Dat is hier in Nijmegen ook een tijd het geval geweest, in die zin niets bijzonders.De inspectie stelt voortdurend (helaas) instellingen onder verscherpt toezicht en ontslaat ze daar ook weer uit.Uw insinuatie slaat verder nergens op en is ook niet gemotiveerd.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Misschien dat u eens een keer stil staat bij trauma's die kinderen oplopen door hun ouders!
 • Ook

  2 jaar geleden
  Volgens mij zijn de kinderen in deze kwestie de enige echt slachtoffers en niemand anders.Wat u met slachtoffers aanduidt zou ik aanduiden met plegers en zij die door niets doen de plegers hun gang laten gaan. Met deze groepen moeten hulpverleners voor kinderen nu juist ook veel vaker en veel meer gewoon helemaal géén rekening (meer) houden!
 • Strik

  2 jaar geleden
  Vreselijke organisatie dat Veilig Thuis. Doen alles op hun eigen manier. Trekken zich niks aan van de wens van de 'slachtoffers'. Starten hun protocollen en daar moet je het mee doen. Bel je op om daarover verhaal te halen dan verschuilen ze zich achter regeltjes en voelen zich meteen 'bedreigd'. En dan was ik in dit geval niet de oorspronkelijke dader. Die werd zonder mijn weten op de hoogte gebracht waardoor een gevaarlijke situatie is ontstaan. Dus alsnog bedankt VeiligThuis....laat me niet lachen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Autobelasting op de schop? Betalen per gram co2
  Play

  Autobelas­ting op de schop? Betalen per gram co2

 2. Rutte: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Rutte: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

Nijmegen e.o.