Volledig scherm
De politie publiceerde al een foto van het drugslab dat werd ontdekt. © Politie Nijmegen

Verdachten drugslab Nijmegen weer op vrije voeten

NIJMEGEN - De drie Nijmegenaren (van 24, 47 en 71 jaar) die afgelopen maandag zijn aangehouden bij een politie-inval op een industrieterrein in Nijmegen-West, zijn weer op vrije voeten. Dat laat de oudste verdachte weten. 

Het drietal wordt voorlopig nog als verdachten aangemerkt. ,,Maar geloof me: we hebben niets te maken met al die drugs", aldus de 71-jarige.  

Sieneke

De Nijmegenaar, naar later bleek de opa van de bekende zangeres Sieneke, laat weten dat de 'hele media-hetze' zoals hij het noemt hem tegen de borst stuit. Gisteren werd bekend dat de opa, broer en oom van Sieneke opgepakt waren vanwege de vondst van het drugslab.  ,,Zij wordt nu overal bij betrokken en genoemd, dat is schadelijk voor haar carrière. Terwijl zij van deze hele kwestie los staat. Van een mug is een ongelofelijke olifant gemaakt." 

Afgesloten trailer

Quote

Wij kwamen nooit in die trailer en hadden daar ook geen toegang toe.

71-jarige Nijmegenaar

Maandagochtend ontstond een brand bij een bedrijf voor truckers aan de Binderskampweg, waarna brandweer en politie met groot materiaal uitrukten. Ter plekke troffen agenten een drugslab en hennepplanten aan.

Die waren echter verstopt in een afgesloten trailer die het drietal aan een Engelse firma verhuurde, aldus de 71-jarige Nijmegenaar, die samen met de andere twee verdachten het truckersbedrijf uitbaat. ,,Wij hebben keurig een huurovereenkomst gesloten met die Engelse onderneming en er verder geen omkijken naar gehad. Wij kwamen nooit in die trailer en hadden daar ook geen toegang toe." 

Trailers

Hij benadrukt dat het verhuren van trailers een normale gang van zaken is: ,,We hebben meerdere bedrijven op ons terrein zitten, daar is niets bijzonders aan. Wij zaten die maandagochtend gewoon op kantoor, het is dus ook zeker niet zo dat de politie ons in het lab heeft aangehouden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.