Volledig scherm
Het busstation van Nijmegen. © DG

Vergrijzing slaat toe bij Breng; nieuwe buschauffeurs gezocht

ARNHEM/ NIJMEGEN - Vervoerder Breng is naarstig op zoek naar nieuwe buschauffeurs. De vergrijzing slaat toe bij de busmaatschappij.

Een tekort is er nog niet, zegt een woordvoerder van vervoersmaatschappij Hermes, eigenaar van de Breng-bussen. Maar om te voorkomen dat in de toekomst massaal buslijnen in de regio Nijmegen en Arnhem uitvallen doordat er geen chauffeurs zijn, is het bedrijf begonnen met wervingsacties.

Bijeenkomst

Quote

De arbeids­markt is krap, alle werkgevers zijn op zoek, er wordt getrokken aan jonge mensen

Woordvoerder vervoersmaatschappij Hermes

Zo is er zaterdag in Arnhem een bijeenkomst voor mensen die buschauffeur willen worden. Drie uitzendbureaus zijn hierbij betrokken. ,,Iedere geschikte kandidaat is er één. De arbeidsmarkt is krap, alle werkgevers zijn op zoek, er wordt getrokken aan jonge mensen’’, aldus de woordvoerder.

Hoeveel nieuwe buschauffeurs er nodig zijn op termijn, kan hij niet zeggen. ,,Voor een geschikte kandidaat is altijd plek.’’ Hermes biedt nieuwkomers een contract van minimaal 24 uur, met uitzicht op een vaste baan.

Belangstelling voor het beroep van buschauffeur is er zeker. De woordvoerder: ,,Op een banenmarkt in Arnhem, een paar weken geleden, zijn negen kandidaten naar voren gekomen met wie we verder gaan.’’

Psychologische test

Voor het beroep van buschauffeur gelden strenge selectiecriteria. De potentiële kandidaat moet een psychologische test doen. Ook wordt gekeken naar de stressbestendigheid. En de kandidaat moet over het groot rijbewijs beschikken. Hermes vergoedt die opleiding (nog) niet. ,,Dat is misschien de volgende stap, als we niet op het niveau uitkomen dat we willen.’’

In de regio Arnhem en Nijmegen rijden 250 lijnbussen van Breng. Die worden bestuurd door meer dan 800 buschauffeurs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.