Tientallen 55-plussers in onze regio zijn met hulp van een verhuiscoach en een verhuispremie kleiner gaan wonen. Waaronder Mevrouw Van Doorn-Van der Weerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen 55-plussers in onze regio zijn met hulp van een verhuiscoach en een verhuispremie kleiner gaan wonen. Waaronder Mevrouw Van Doorn-Van der Weerden. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA | Bert Beelen

Verhuishulp en 2000 euro subsidie: tientallen ouderen vertrekken naar kleiner huis om ruimte te maken voor starters

Tientallen 55-plussers in onze regio zijn met hulp van een verhuiscoach en een verhuispremie kleiner gaan wonen. Daarmee maken ze ruimte voor jonge gezinnen en starters. Drie verhuisbegeleiders in Arnhem, Nijmegen, Noord Veluwe/Apeldoorn zijn in dienst van de provincie Gelderland en hebben als opdracht voor doorstroming op de woningmarkt te zorgen.

33 reacties

 • JC Riemsdijk

  2 maanden geleden
  Lijkt mij een heel goed initiatief. Echter in ons geval grote woning goed onderhouden onderhoudsarm 3slpk + zolder willen best kleiner en gepaste wonen maar wie gaat ons zoiets aanbieden voor onze huidige lasten (< €300)? Niemand dus blijven we waar we zitten. Laat men daar eerst een goede regeling voor vinden. Immers er is al ruim voor betaald.
 • tonnie jansen

  2 maanden geleden
  Het is een goed initiatief, maar hoop dan wel dat de vrij gekomen huizen dan ook naar onze eigen Nederlanse starters gaan en niet naar onze nieuwkomers. Maar zo zal het wel gebeuren. Onze jongeren, die noodgedwongen op een studentenkamer zitten of nog thuis wonen. Een toekomst opbouwen wordt hierdoor wel onmogelijk gemaakt. Deze mensen willen namelijk wel vooruit in onze maatschapppij.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Van een koophuis naar een kleiner huurhuis heeft geen zin. Heb je 6 ton op je bankrekening staan en betaal je je scheel aan belasting.
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Ze willen van alles die overheden maar nadenken ho maar , heb een groot huis en wil wel kleiner maar niet als ik ruim €.200 meer moet betalen en dan ook nog eens buiten de huurtoeslag val. Dus net als andere schreven blijf lekker zitten.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  nou geeft dan maar een huurwoning die betaalbaar is voor een starter van 33 jaar. Ik kan niet kleiner, want onze dochter woont nog thuis. En mijn moeder wil gelijkvloers maar kan niets vinden in ons dorp

In samenwerking met indebuurt Nijmegen