Volledig scherm
Het huurbusje werd ontdekt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf. © Politie

Verlaten huurbusje vol hennepspullen leidt naar man (37) uit Nijmegen

UPDATENIJMEGEN - Een man (37) uit Nijmegen is donderdagochtend aangehouden nadat hij duidelijke sporen had achtergelaten: er stond een huurbusje met benodigdheden voor een hennepkwekerij aan de Kerkenbos. De laadklep stond deels open. Een aangetroffen huurcontract leidde naar het Pieter Postplein.

Daar werd de man aangehouden, meldt de politie op Instagram. Er zijn nog geen andere verdachten in beeld, zegt de politie desgevraagd. 

Het busje werd ontdekt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf en is in beslag genomen, meldt de politie. 

De man moet zich verantwoorden voor de rechter. Hij wordt verdacht van het vervoeren van de hennepgerelateerde goederen, laat een politiewoordvoerder weten. Behalve gipsplaten, houten latten en potten lagen er koolstoffilters en potgrond met hennepresten in het busje, dat naar hennep rook. Planten zijn volgens de politie niet aangetroffen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.