Volledig scherm
Ton Thissen voor het woonhuis waarin keuken, wasserij, personeelsruimten en een huiskamer komen. © Ed van Alem

Vertraging hospice Mook vooral door procedures

MOOK - De bouw van het hospice Huis Wilma in Mook begint later dan ondernemer Ton Thissen had gehoopt, maar hij verwacht geen grote problemen meer. De vertraging wordt vooral veroorzaakt door procedures die gevolgd moeten worden, zegt hij. 

Zo moest er archeologisch onderzoek gedaan worden. Er is niets bijzonders gevonden, zegt hij. ,,Maar het moet wel gebeuren, en die onderzoeksbureau's hebben het best druk." De gemeente Mook en Middelaar stemt nu in met een planschadeovereenkomst. ,,Dat is uiteindelijk ook een formaliteit. Er zijn geen grote bezwaren gekomen."

LEES OOK: Hospice in Mook steeds concreter

Toen Thissen zijn plan vorig jaar kenbaar maakte, hoopte hij in de eerste helft van dit jaar te beginnen met de bouw. Wanneer de bouw daadwerkelijk begint, is nog niet duidelijk. 

Thissen zet de hospice op als nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Wilma. Maar ook omdat er in deze regio geen voorziening is voor terminaal zieke mensen. Ze moeten naar Nijmegen of Venray. Het hospice gaat Huis Wilma heten en komt aan de Cuijksesteeg. Het is een villa met flink wat grond.

In een hospice worden mensen in hun laatste levensfase verzorgd als ze niet meer thuis kunnen blijven. Zo'n tehuis is gericht op comfort, veiligheid en samenzijn met dierbaren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.