De vernieuwde Waalbrug kan bij bijzondere gelegenheden worden verlicht in specifieke kleuren.
Volledig scherm
De vernieuwde Waalbrug kan bij bijzondere gelegenheden worden verlicht in specifieke kleuren. © Gemeente Nijmegen

Vijf dingen die je wilt weten over de nieuwe Waalbrug

NIJMEGEN - De Waalbrug in Nijmegen krijgt komend jaar een opknapbeurt. En niet zomaar eentje. Net als in andere ‘wereldsteden’ kan de brug straks aangestraald worden in allerlei kleuren. En als fietser heb je niet meer zoveel last van de wind, schrijft Indebuurt.nl. Check hier alle nieuwtjes over dit Nijmeegse icoon.

4 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  En wat is de vooruitgang voor de automobilist die elke maand flink veel belasting betalen? Ow wacht, die mogen de komende 2 jaar flink in de file staan natuurlijk? Dom van mij om te denken dat automobilisten er ook een graantje van mee mogen pikken. Foei. 
 • Martin

  4 jaar geleden
  Gaaap, je hoeft het artikel niet eens te lezen om te weten dat er weer bakken geld in fietspaden wordt gestoken, het lijkt wel een obsessie van de ambtenaren in Nijmegen, oh wacht dat is het ook.
 • Theo

  4 jaar geleden
  Mooi dat het fietspad verbeterd wordt. Door de windgevoeligheid te verlagen-ook hogere balustrades-wordt de volle breedte van het fietspad beter gebruikt. Dat mag op meer bruggen aangepakt worden ! 
 • Pietertje

  4 jaar geleden
  Gaat de Gelderlander nu al berichten overnemen van haar dochter 'In de buurt'? Ik wordt al doodziek van al die 'in de buurt' artikelen tussen de Gelderlander artikelen door. Stop ermee om de site niet te verlagen naar een plaatselijk flutkrant websitetje...
 1. Kruistocht van 30 jaar tegen giftig jacobskruiskruid: ‘Buurman lachte me altijd uit als hij me bezig zag’
  PREMIUM
  6

  Kruistocht van 30 jaar tegen giftig jacobs­kruis­kruid: ‘Buurman lachte me altijd uit als hij me bezig zag’

  KEKERDOM/PERSINGEN - Robert van Alphen uit Kekerdom was in de jaren 90 een van de eersten in Nederland die het gevaar van het jacobskruiskruid kende. Sindsdien voert hij een ware kruistocht tegen de fraaie maar giftige plant. Hij graaft ze één voor één uit, met de hand. Met zijn zoon Marius en dochter Marlynn vormt hij inmiddels een ervaren team van kruiskruidridders.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.