Volledig scherm
Een tijdelijk opgesteld verkeersbord maakt duidelijk dat de Eerste Walstraat nu vanaf de Regulierstraat is in te rijden. © Foto DG

'Vluchtroute' benedenstad slecht aangegeven

NIJMEGEN - De afsluiting van het Quackplein, hartje Nijmegen, bezorgt met name bewoners van de Benedenstad de nodige kopzorgen. De officiële omleidingsroute vanuit de Waalkade stuurt ze vanaf de Veemarkt helemaal richting De Oversteek. 

Daar eindigt de omleiding en mogen de verkeersdeelnemers het verder zelf uitzoeken. Er bestaat wel een alternatieve route, maar die moet je zelfs als geboren en getogen Nijmegenaar maar net kennen. 

In plaats van rechtsaf de Voorstadslaan op  leidt deze linksaf richting Parkweg, Doddendaal, Regulierstraat, Eerste Walstraat, In de Betouw en Bisschop Hamerstraat naar het Keizer Karelplein. Die route heeft de door gemeente Nijmegen mogelijk gemaakt door het bestaande eenrichtingsverkeer in de Eerste Walstraat om te draaien. 

Quote

,,Wat heeft een omleidings­rou­te nu voor zin als je die niet met borden aangeeft?

Wendy Grutters, Raadslid Stadspartij DNF Nijmegen

Wendy Grutters, raadslid voor de Stadspartij DNF Nijmegen, zegt dat een redelijk alternatief te vinden maar het zeer te betreuren dat die route niet is aangegeven. ,,Wat heeft een omleidingsroute voor zin als je die niet met borden aangeeft? Ik ga de gemeente vragen dat zo snel mogelijk in orde te maken.’’ 

Grutters ziet het liefst dat de Waalkade vanaf de rotonde tijdelijk ook in tegenovergestelde richting bereden mag worden. Via Voerweg en Kelfkensbos is dan het Keizer Trajanusplein vlot te bereiken. Via een woordvoerder laat de gemeente Nijmegen echter weten dat geen goed idee te vinden. Klachten over de ontsluiting van de Benedenstad zegt de gemeente ook niet of nauwelijks ontvangen te hebben. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.