Volop aardbeien in pluktuin Lent

LENT/NIJMEGEN - De plukdagen bij de Historische Tuin in Lent, de Warmoes, zijn weer begonnen. En deze zaterdag waren het vooral aardbeien die geplukt konden worden. ,,We hebben een grote oogst ditmaal", meldt Renee Meijerink.

De plukdagen bij de Warmoes, een plek waar het tuindersverleden van Lent nog te zien is, zijn al jaren een traditie. Elke zaterdag tot eind september kan iedereen zijn fruit hier plukken in de hoogstamboomgaard met vele unieke rassen of groenten en kruiden vers van de grond en uit de kas plukken.

Afhankelijk van het weer en het seizoen komen er, zo is de ervaring van de vrijwilligers, enkele tientallen of enkele honderden mensen op die plukdagen af.

De eerste plukdag van 2017 had een wat tegenvallende opkomst. Vooral door de enorme hoosbui net na het middaguur. Maar Meijerink blijft optimistisch over de volgende plukdagen. Steeds meer mensen, vooral ook scholieren voor educatieve lessen, weten de weg te vinden naar de Historische Tuinderij. Bovendien is nu nog niet alle fruit plukrijp. ,,Maar aardbeien die zijn er volop, dus volgende week zaterdag volgt voor de liefhebbers een herkansing.''

Volledig scherm
De kraam van de Warmoes © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.