Volledig scherm
PREMIUM
Eser Sentürk (tweede van rechts). © Bert Beelen

'Vrees voor nieuwe moskee in Nijmegen is onterecht'

De Eyup Sultan-moskee is te klein. In 2020 begint de bouw van een nieuwe moskee. Dat roept de nodige vragen op. Terecht of onterecht?

Een gebedsruimte, een kantine en twee kleine kamers zijn er nu aan de Nijmeegse Vondelstraat. Te klein voor de 80 kinderen die hier op zaterdag en zondag les krijgen, in de islam en voor bijscholing. 

Ook voor de 300 tot 400 moslims die alleen al voor het vrijdaggebed naar de Turkse Eyup Sultan-moskee komen, vanuit de hele regio. Parkeren is een drama. Vandaar het plan voor een nieuwe, grote moskee op het Jonkerbosplein, vlakbij NS-stadion Goffert.

 In 2020 start de bouw is het plan. In 2023 of 2024 moet het af zijn. Niet iedereen is er blij mee. Een gesprek met Eser Sentürk (37), lid van het moskeebestuur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Ranomi Kromowidjojo gaf kinderen van Aqua Novio zwemles. En beantwoordde vragen.
  PREMIUM
  VIDEO

  Ranomi Kromowidjo­jo gaf kinderen van Aqua Novio zwemles. En beantwoord­de vragen.

  NIJMEGEN - De jeugdleden van zwemvereniging Aqua Novio ’94 staan haar op het parkeerterrein van het Erica Terpstrabad op een muurtje op te wachten. Gejuich als Ranomi Kromowidjojo het terrein op rijdt: hun heldin en meervoudig Olympisch kampioen. ‘Kromo’ geeft de kinderen een clinic als bedankje voor de 3.309 euro die de vereniging dit jaar bijeenbracht voor Unicef. ,,Het geld dat jullie en andere zwemclubs hebben opgehaald, gaat naar kinderen in Syrië.’’
 2. Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

  Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

  MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.