Volledig scherm
Een impressie van het - inmiddels gesneuvelde - plan voor een Vrijheidsmuseum in Nijmegen. © PR

Vrijheidsmuseum WO2 Nijmegen gaat niet door

NIJMEGEN/ARNHEM - De kogel is door de kerk. Het Vrijheidsmuseum WO2 in Nijmegen komt er definitief niet. Dat hebben Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde bij provincie Gelderland en wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Zwaar weer
Al eerder geraakte het initiatief voor het grote Vrijheidsmuseum WO2 in Nijmegen in zwaar weer. Eerder toegezegde subsidies bleven uit doordat de besluitvorming voor het museum te lang op zich liet wachten.

Ook vond het vfonds - dat een wezenlijke financiële bijdrage zou leveren - dat er te weinig draagvlak was in de regio voor de realisering van het nieuwe museum in de Vasim in Nijmegen..

Ingetrokken
Een toegezegde bijdrage van 3 ton van Gedeputeerde Staten voor de planontwikkeling werd alsnog ingetrokken.

Toch leken er nog kansen om het museum alsnog te verwezenlijken.

Van de baan
Met de uitspraken die deze dinsdag tijdens de officiele persconferentie in Nijmegen zijn gedaan, is het museum definitief van de baan.

Bekendgemaakt
Op de website van het Vrijheidsmuseum werd het nieuws dinsdagmiddag ook bekendgemaakt in de volgende bewoordingen:

Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en Stichting VrijheidsmuseumWO2 hebben zojuist bekendgemaakt dat zij niet verder gaan met het plan voor het VrijheidsmuseumWO2. Volgens de drie partijen is er op dit moment onvoldoende steun om de plannen voor een vrijheidsmuseum door te zetten.

Lees hier de rest van de tekst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.