Volledig scherm
© anp

Vrijspraak voor ex-directeur Zonnetrein bv in Nijmegen

ARNHEM/NIJMEGEN - De voormalige directeur van Zonnetrein bv is vrijdag vrijgesproken van verduistering van 5.000 euro van de bv.

De Zonnetrein is een treintje op zonne-energie in de binnenstad van Nijmegen, waarop uitkeringsgerechtigden werkervaring konden opdoen. 

Afspraken

De 54-jarige, inmiddels van Nijmegen naar Apeldoorn verhuisde, man liet tussen januari 2015 en februari 2016 onder meer kosten van een pedicureopleiding van zijn vrouw, verkeersovertredingen, hotelkamers, boodschappen en veel andere zaken voor rekening van de Zonnetrein komen.

Volgens hem waren daar afspraken over met de twee andere aandeelhouders. De exploitatie van de Zonnetrein was zodanig dat zijn salaris niet maandelijks kon worden overgemaakt. Om dat recht te trekken, nam hij weleens geld op of maakte hij geld over. Hij was enig bestuurder en daartoe gemachtigd.

Ongebruikelijk

De rechtbank sluit niet uit dat dit klopt, ook al zeggen de aandeelhouders iets anders. De rechter noemde de boekhouding wel 'ongebruikelijk', omdat zakelijke en privébetalingen door elkaar liepen. Maar de rechtbank ziet niet dat de man de intentie had zich geld van het bedrijf toe te eigenen. Vandaar dat die tot het oordeel vrijspraak kwam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.