Vrouwen mogen nu ook stemmen bij schutterij BUB

BEEK - De leden van schutterij BUB hebben tijdens een ledenvergadering in hotel Spijker in Beek ingestemd met een wijziging van de statuten waardoor de vrouwen binnen de schutterij stemrecht krijgen. De stemcommissie telde 43 stemmen vóór, 5 stemmen tegen. 

Schutterij BUB werd in april 1932 opgericht in wat nu café Sous les Eglises is: pal tegenover hotel Spijker. De schutterij telt zo'n 380 leden, waaronder ook veel vrouwen. Om de vrouwen van de schutterij ook meteen deel te laten nemen aan het koningschieten - zoals de meeste schutterijen in de polder al eerder besloten -, gaat de mannen van BUB nog een stap te ver.

,,Een deel van het bestuur is daar wel voor, maar er is ook een stroming die daar nog even over wil denken. Maar wellicht dat tijdens de algemene ledenvergadering van april een voorstel komt dat het mogelijk maakt dat vrouwen ook mee kunnen doen aan het koningschieten'', aldus bestuurslid Jos Peters eerder in de krant.

Volledig scherm
De schutters van BUB uit Beek in vol ornaat op de Dam bij het koning schieten enkele jaren geleden in Amsterdam. Archieffoto Schutterij BUB
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.