De plek van de vroegere Toermalijn-school is nu grasveld. Hier moet de nieuwbouw van de Vuurvogel komen.
Volledig scherm
De plek van de vroegere Toermalijn-school is nu grasveld. Hier moet de nieuwbouw van de Vuurvogel komen. © DG

Vuurvogel mag naar Kroonwijk

MALDEN - Nieuwbouw van basisschool De Vuurvogel aan de Gladiolenstraat in Malden is een gelopen race. De gemeenteraad zal komende week donderdag met de keuze voor deze locatie instemmen, zo viel gisteravond op te maken uit de vergadering van de raadscommissies welzijn en grondzaken.

8 reacties

 • Kroon

  4 jaar geleden
  Nee stel dat je de jeugd eens zou horen moet er niet aan denken.Potverdrie gaat de waarde van mijn woning achter uit. Wat een onzin een school met een speelplaats nog nooit van gehoord . Kinderen en spelen het moet niet gekker worden .Zo ja toch dan verbieden speelverbod  
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Een school wel, maar geen speelplaats voor de jeugd? Brengt ook leven in de brouwerij!
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Inderdaad, verkeersafwikkeling houdt meer in dan het fietsvriendelijk maken van de Gladiolenstraat! Het houdt ook in het goede banen leiden van het extra autoverkeer bovenop het verkeer voor het winkelcentrum zonder dat buurtbewoners daaronder lijden. Als de omliggende straten er niet meer op berekend zijn, is de locatie gewoonweg niet geschikt. Gebruik het terrein liever deels voor de bouw van betaalbare huurwoningen.
 • Kroon

  4 jaar geleden
  Het azijn gehalte is weer hoog
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  En wederom blijken de gemeenteraad en het college van B&W onbetrouwbare gesprekspartners die met alle winden meedraaien. Nu weer met het schoolbstuur van Conexus. Naar de wijkbewoners, met wie enkele jaren geleden is gesproken in het kader van Hart voor Malden, deel Kroonwijkplantsoen, wordt alweer een belofte gebroken.En denkt men nu echt dat met het fietsvriendelijk maken van de Gladiolenstraat en net aanleggen van oversteekplaatsen in "drukke straten in Kroonwijk" de verkeersafwikkeling wordt opgelost? Het autoverkeer wordt er niet minder door!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.