NIJMEGEN - Nijmegen viert nieuwjaar. Vanwege de combinatie van het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen is het rustig op straat maar er wordt veel vuurwerk afgestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
NIJMEGEN - Nijmegen viert nieuwjaar. Vanwege de combinatie van het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen is het rustig op straat maar er wordt veel vuurwerk afgestoken. © ANP

Vuurwerkbranche en politici boos over ‘polariserende uitspraken’ Bruls: ‘Stuitend en dedain’

NIJMEGEN - De landelijke Vuurwerkfederatie wil opheldering van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Hij zei op nieuwjaarsdag dat ‘je een vrij treurig leven hebt als je afhankelijk bent van wat pijltjes’.   

59 reacties

 • Waxwell Szak

  2 weken geleden
  @Maarten Kuijpers Een klapband heeft alles maar dan ook alles en nog meer met vuurwerk te maken. FYI. 1. Een klaphamer maakt óók gebruik van knalsas (->Google). 2 .Een klaphamer veroorzaakt óók knallen. 3. De behoefte om te knallen met een klaphamer is exact dezelfde behoefte om te knallen met vuurwerk. Hetzelfde verlangen ligt eraan ten grondslag. Dus. Q.E.D.
 • Waxwell Szak

  2 weken geleden
  Bruls heeft gelijk. Het blijft een pauperhobby. Zonder 'pijltjes' heb je een mooier en beter leven.
 • Nico Tukker

  2 weken geleden
  Noem als vuurwerkbranche dan ook de andere kanten van de 'traditie' op: Het verwonden (i.p.v. verwonderen) en soms zelfs overlijden van mensen, het bang maken (i.p.v. verbinden) van grote groepen mensen en dieren, de troep op straat en de luchtverontreiging (i.p.v. 'feestelijk' inluiden), enz. Pas als je beide kanten onder ogen kunt zien, is er (hopelijk) een oplossing mogelijk.
 • jessica kockelkoren

  2 weken geleden
  Met sinterklaas loopt men te zeuren over de pieten. Met de kerst licht men tegenwoordig al te zeuren over onnodig kerstbomen kappen. En dan ook nog zeuren over oud en nieuw. Wij Nederlanders kunnen zo lekker zeuren . Ik zou zeggen schaf de feestdagen helemaal af. Zijn we in 1 klap van het gezeur af
 • G Hesseling

  2 weken geleden
  Voor wie denkt dat vuurwerk uit te bannen is, slaap lekker.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.