Volledig scherm
De Waalbrug met vier verschillende grijstinten die afgelopen weken zijn beoordeeld. De grijsvlakken met een kruis erdoor zijn het niet geworden. © Eigen foto

Waalbrug krijgt 'warm grijs' kleurtje

NIJMEGEN - De Nijmeegse Waalbrug krijgt bij de komende renovatie, eind mei, een warme grijze kleur. Deskundigen van onder meer de Rijksdienst Cultureel Erfgoed beoordeelden de afgelopen weken vier verschillende grijstinten op verschillende momenten van de dag en bij verschillende weersomstandigheden, aldus de gemeente. 

De grijstint kwam daarbij als beste uit de bus. Het heeft 'een frisse uitstraling', aldus de deskundigen. 

Zowel bij zonnig als bij somber weer wordt het licht voldoende weerkaatst. Ook past deze kleur het beste bij de oorspronkelijke donkergrijze kleur van de toekomstige leuningen en lichtmasten. 'De neutrale kleur is bovendien het beste te verlichten met wit of gekleurd licht', heet het.

Bij de renovatie van de 80 jaar oude Waalbrug krijgt de hele brug een nieuwe laag verf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.