Volledig scherm
Tekstborden in de stad waarschuwen automobilisten: de Waalbrug is woensdagavond vanaf 21.00 uur dicht tot donderdagochtend 06.00 uur. © DG

Waalbrug Nijmegen woensdagnacht volledig afgesloten

NIJMEGEN - De Waalbrug in Nijmegen is in de nacht van woensdag op donderdag afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen. Woensdagavond vanaf 21.00 uur kunnen auto’s niet meer over deze belangrijke verkeersader. De afsluiting duurt tot donderdagochtend 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Oversteek, de andere brug over de Waal. Fietsers en voetgangers kunnen de Waalbrug nog wel blijven gebruiken. 

De nachtelijke afsluiting heeft alles te maken met de renovatie van de 80 jaar oude brug. Die nacht moet de brug onder meer omgebouwd worden voor de nieuwe verkeerssituatie die vrijdagochtend om 06.00 uur ingaat. Dan is er op brug nog maar één rijstrook beschikbaar in beide richtingen. Verkeer stadinwaarts rijdt vanaf vrijdag over de busbaan; auto’s staduitwaarts worden over het fietspad geleid. De eerste fase van de renovatie bestaat uit het vervangen van het betondek op de brug. Dat gaat anderhalf jaar duren. Daarna staat nog een schilderbeurt gepland.

Spits mijden

Volledig scherm
Verkeerssituatie Waalbrug © Rijkwaterstaat

Nijmegen zal de komende jaren overlast moeten accepteren, zegt het stadsbestuur. Om de verkeersellende te beperken, wil Nijmegen automobilisten stimuleren om de spits te mijden. Als tegenprestatie kunnen ze punten sparen voor cadeautjes, zoals fietsaccessoires of OV-tegoed. Nijmegen hoopt met deze maatregel, genaamd SLIMspitsen,  zeshonderd automobilisten te verleiden de spits te mijden. 

Verder wil de gemeente nog eens vijfhonderd forenzen in stad en regio verleiden om de (elektrische) fiets te pakken of om vaker thuis te werken. Op die manier wil de gemeente hoofdroutes in de stad ontlasten. Daar zullen knelpunten ontstaan als gevolg van de omrijroutes. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.