De nog niet zo groene Waalkade.
Volledig scherm
De nog niet zo groene Waalkade. © Frans Rameckers

Waalkade in Nijmegen is nog steeds dorre vlakte

NIJMEGEN - Het wil nog niet echt vlotten met de vergroening van de Waalkade in Nijmegen. Dat verzucht Frans Rameckers, die meteen een fotootje van een dorre vlakte meestuurt als bewijs. 

Onder het motto ‘asfalt eruit, groen erin’ ging de Waalkade de afgelopen maanden juist flink op de schop. Op diverse plekken werden graszaden uitgestrooid om de Waaloever bij Nijmegen een groene aanblik te verschaffen. In plaats van parkerende auto's zouden bezoekers op de natuurlijke ondergrond kunnen neerstrijken om in gestrekte houding de Waal en achterliggend landschap te kunnen bewonderen. 

Graszoden afgedekt

Maar zover is het nog niet. Tijdens de Vierdaagse werden de graszoden afgedekt als bescherming tegen de tienduizenden bezoekers. De droogte van de afgelopen weken zorgde ook al niet voor optimale condities voor het gras om frisgroen uit te schieten. Zodoende is het nog steeds wachten op een groenere Waaloever. 

De gemeente Nijmegen liet eerder aan De Gelderlander weten er niet aan te twijfelen dat het met het gras toch weer helemaal goed komt. Volgens een woordvoerster zal de grasbodem zich makkelijk herstellen. ,,Waar nodig zal worden bijgezaaid.”

Optimistisch

Grasspecialist Floor Drissen van graszaadleverancier Barenbrug in Oosterhout was eind juli ook optimistisch. Zij zei toen: ,,Wij hebben het gras geleverd: het is rietzwenkgras, dat goed gedijt op een zanderige ondergrond omdat het diep wortelt, tot 70 centimeter. Daardoor kan het grondwater opzuigen. Deze soort wordt veel gebruikt in Zuid-Europa, omdat het hitte- en droogtebestendig is.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.