Volledig scherm
Het Symfonieorkest Nijmegen speelt in de Stevenskerk.

Waar heen op Tweede Kerstdag?

NIJMEGEN - Het is alweer bijna afkicken van Kerstmis. De rust lijkt voorbij. Sommige winkels en supermarkten gaan alweer open, evenals vele kroegen. Ook zijn er diverse nachtelijke activiteiten.

Woonboulevards

Voor de liefhebbers van de meubelboulevards heeft Tweede Kerstdag alweer veel bieden. Zowel de woonboulevard in Nijmegen, bij Dukenburg, als in Wijchen is geopend vanaf 12.00 uur

MuZIEum

Het belevenismuseum voor zien en niet-zien, het MuZIEum biedt een bijzonder programma onder het motto Kerstbuilding. Onder leiding van een blinde of slechtziende gids kan iedereen ervaren je hoe je een kerstavond met een familiediner voorbereidt als je geheel blind bent.  Om 12.00 uur en 15.00 uur, duur 45 minuten.

Kerstconcert Symfonieorkest

Het Symfonieorkest Nijmegen verzorgt om 14.30 uur in de Stevenskerk het traditionele kerstconcert met veel klassieke muziek.

Kerststallenroute

In Hees is een bijzondere kerststallenroute. De kribjesroute leidt langs een ongekend aantal kerststallen in het voormalig dorp gelegen in Nijmegen-West. Er zijn twee routes uitgezet. De langste van 7, 5 kilometer voert langs langs 36 kribjes; de korte route (4 kilometer) langs 24 kribjes. Zie ook kribjesroute.nl.

Feest van Licht

Bijzondere rust is er ook te vinden in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Hier is tot 7 januari het Feest van Licht met veel kerststallen en kerstgroepen, dieren, muziek, verhalen, theatervoorstellingen, een kerstkermis en knutselactiviteiten.

IJsbaan

De ijsbaan Triavium in Dukenburg is vandaag geopend van 10.15 tot 17.00 uur. Er kan geschaatst worden op de ringbaan, funbaan en ijshockeyvloer.

Crazy XX-Mas!

In de Vereeniging zorgen de Matrixx & Q-Musci voor de terugkeer van een bijzonder kerstfeest Crazy XX-Mas. Zij zetten de boel op z’n kop in twee area’s vol gezellige en foute feestmuziek. Met de feestDJ's  Sjieke Bazen, Charmante Gasten, DJ Ronnie en J-Flava.

Waalhalla

Skatecentrum Waalhalla in Nijmegen-West is voor de skaters geopend van 12.00 tot 18.00 uur. In de nacht volgt dan vanaf 23.00 uur een dance-event: The -S- Xperience presenteert The Christmas Cuckoo.

Merleyn, 23.00 uur

In Merleyn aan de Hertogstraat kan iedereen vanaf 23.00 uur zijn kerstfrustratie wegdansen bij de Indie Disco. Een muziekfeest van The Smiths tot Tame Impala, van Caribou tot Courtney Barnett, en van Radiohead tot Run The Jewels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ook in het VVD-bolwerk willen ze best gas terug nemen: ‘eigen rijbaan voor de elektrische auto’
    PREMIUM

    Ook in het VVD-bol­werk willen ze best gas terug nemen: ‘eigen rijbaan voor de elektri­sche auto’

    BEEK - Met de teruggang van 130 naar 100 kilometer per uur op de snelweg is de VVD haar paradepaardje uit het kabinet-Rutte 1 kwijt. In Berg en Dal, waar de partij bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen veruit het populairst was, snappen mensen wel dat ergens moet worden ingeleverd. Maar er is ook kritiek. ,,Waarom mogen mensen met elektrische auto’s niet doorrijden?’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.