Volledig scherm
PREMIUM
Hans P. © Jeroen Nissen

Waarom doodde Hans P. zijn eigen moeder?

ARNHEM/NIJMEGEN - Met een groot mes stak de 51-jarige Hans P. uit Nijmegen begin dit jaar zijn moeder dood. Op de vraag waarom hij dat deed, moet de rechtbank een antwoord zien te vinden. Donderdag werd in Arnhem een start gemaakt met de zaak. 

Een stevig postuur, lange baard, gemillimeterd haar. Bij binnenkomst in de rechtszaal is meteen duidelijk: dit is een beer van een vent. Maar ook eentje die doodnerveus is, zo blijkt. Met trillende handen hoort P. de officier van justitie aan, die vertelt waarvan hij wordt verdacht: doodslag, mogelijk met voorbedachte rade. Dinsdagmiddag 5 februari zou hij in een anoniem flatje aan de Zonstraat, gelegen in de Nijmeegse wijk Heseveld, met een mes zijn eigen moeder hebben doodgestoken. Hard, in de borst. En nadat P. had gestoken, duwde hij het mes nog eens verder in het lichaam. Het slachtoffer was op slag overleden. P. belde na de daad zelf de politie, die hem in de flat - waar hij samen met zijn moeder woonde -  kon aanhouden. Sindsdien zit hij in voorarrest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.