Wasstraat voor je mobieltje op het 'Sleepwetfestival'

VIDEONIJMEGEN - Een wasstraat voor je telefoon en posters waarop Loesje vertelt dat ze de babyfoon al een schending van haar privacy vond. De sfeer op het 'Niks te Verbergen Festival' vandaag in de Brebl op het Honigcomplex was er zichtbaar een van protest. Protest tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel Sleepwet genoemd. 

Zij het met een ludiek tintje van kunst, poëzie en muziek. 

Woensdag mag Nederland voor of tegen de wet stemmen. Maar of de uitslag werkelijk iets teweeg brengt, is de vraag. 

Ook voor Bart Rovers, een van de enkele honderden bezoekers aan het festival. ,,Ik ben er tegen, maar pas bij een opkomst van 30 procent is het referendum rechtsgeldig en dan nog is het niet meer dan een signaal aan het parlement. Meer dan raadgevend is het niet. Tot november woonde ik in Amsterdam en daar stemden bij een referendum over de Noord-Zuidlijn tweederde van de bewoners tegen de nieuwe Metrolijn. Toch ging de bouw gewoon door. Ik noem het fopspeendemocratie.’’

Gemaskerd bal

Om de meningen te scherpen waren en zijn er vandaag onder meer workshops, sprekers en discussies. Waaronder generaal-majoor Eichelsheim, directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, en privacydeskundige Merel Koning van de Radboud Universiteit. Het festival wordt zaterdatgavond afgesloten met een gemaskerd bal. Gratis en voor iedereen die toch nog iets denkt te moeten verbergen. 

Volledig scherm
Het Niks te Verbergen Festival in Bendl sluit vanavond af met een gemaskerd bal. © Foto DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.