Volledig scherm
Beeld van de Waal. © Eveline Van Elk

Waterschapsheffing komend jaar fors duurder

NIJMEGEN - De waterschapsheffing gaat komend jaar met 5 procent omhoog. Dat is volgens het waterschap Rivierenland onder meer nodig omdat er flink geïnvesteerd wordt in versteviging van dijken, ook bij Nijmegen, en omdat het zuiveren van het water duurder wordt. 

Een gemiddeld gezin met een huurwoning betaalde dit jaar 248 en gaat volgend jaar 262 euro betalen. Een gemiddeld gezin met een koopwoning betaalde in 2018 nog 359 euro en gaat volgend jaar 370 euro betalen. De waterschapsheffing steeg de afgelopen twee jaar steeds met zo'n 3 procent.

Waaldijk

Bij Nijmegen moet onder meer de Waaldijk van Oosterhout tot vlak achter de A50 verstevigd worden. Dit gaat om een traject van zo’n 15 kilometer en moet in 2022 klaar zijn. Verder investeert het waterschap, om wateroverlast maar ook watertekort te voorkomen, in het hele werkgebied in de verbreding van watergangen, de aanleg van natuurvriendelijke oevers en het onderhoud aan stuwen en gemalen.

Daarnaast wordt het steeds kostbaarder om het oppervlaktewater te zuiveren. Mede door een aantrekkende economie, met meer bedrijvigheid, wordt er meer en vuiler water geloosd op de zuiveringen dan een aantal jaar geleden. Ook investeert het waterschap in energiebesparende maatregelen en duurzame energie. Het Waterschap Rivierenland wil in 2030 energieneutraal zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.