Jirko Patist van het Landelijk Parket.
Volledig scherm
PREMIUM
Jirko Patist van het Landelijk Parket. © ANP

‘We hebben geen idee waar ze zijn’, OM blikt terug op eerste uren na ontsnapping tbs’ers

Zes vragen overPersofficier Jirko Patist van het Landelijk Parket blikt terug op de eerste uren na de ontsnapping van tbs’ers Luciano Dijkman en Sherwin Windster. Het duo is donderdag tegen het middaguur nog altijd voortvluchtig. De zoektocht is in volle gang. ,,Het is belangrijk om te zeggen dat deze mensen zo snel mogelijk moeten worden aangehouden en terug naar de kliniek gaan. We hebben er zorgen over dat ze nu buiten zijn.” 

9 reacties

 • Tony Peters

  6 dagen geleden
  Ontsnappen niet strafbaar en privacy boven alles. Ik snap er echt helemaal niets van.
 • jan doed

  6 dagen geleden
  Incompetentie, laksigheid en onzorgvuldigheid waren de woorden die enkele jaren terug gebruikt werden om aan te geven hoe het er voorstond met deze kliniek. Ze kregen slechts een gele kaart. Nu, 2 jaar later constateer je dat er niks is veranderd en de verantwoordelijke roepen van alles maar vooral dat zij er niks aan kunnen doen. Wel tegen de 2 ton opstrijken, maar echte verantwoordelijkheid dragen is er niet bij.
 • Martin De Beer

  6 dagen geleden
  doodmoe word je van dat gezwets over recht op privacy. dat recht vervalt wat mij betreft als je een zware misdaad pleegt. Justitie is er om de samenleving te beschermen tegen dit soort tuig en niet om ze te pamperen en tot in de eeuwigheid dure behandelingen te laten ondergaan.
 • A.M. Berben

  7 dagen geleden
  Wat mij betreft komen deze TBS'ers allebei heel snel weer naar binnen, maar dan wel achter echte tralies zoals in de Van Mesdagkliniek in Groningen. Hartstikke ouderwets maar wel verdomd goed beveiligd, daar heeft de samenleving namelijk recht op Jirko PATIST!
 • bart verplak

  7 dagen geleden
  Als je haar maar goed zit.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.