TU Graz
Volledig scherm
PREMIUM
© TU Graz

We zijn doorgeslagen met altijd maar groen voor de fietsers

column Kale Ries‘Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen mijnheer?’ Nee. Ik ben vooral bezig met de weg naar het Radboud de laatste tijd. De weg daar naartoe kan ik jullie wel vertellen.

20 reacties

 • Daan Janssen

  4 maanden geleden
  Beste Jacob, sinds wanneer wachten fietsers voor rood licht? Misschien kun je aan de andere kant van de straat spookrijdend over de stoep rijden? En dan bij het volgende zebrapad denken dat je een voetganger bent en dus voorrang zou moeten hebben.
 • M van Raaij

  4 maanden geleden
  @Ron van Dijk, als je de columns van Kale Ries vaker leest weet je waarom hij in zijn snipperuren met de auto naar de Radboud gaat. Verder is algemeen bekend dat onder politieke druk de verkeerslichten in Nijmegen zeer slecht zijn afgesteld. Ook voor fietsers. Kale Ries stelt dit hier ter discussie. Helaas wijt hij dit aan de fietsers maar die kunnen er ook niets aan doen dat het zo slecht is geregeld. Don't shoot the messenger.
 • Janssen

  4 maanden geleden
  Je zou dus die fietser de hele dag laten staan, anders heeft de auto niet steeds groen! Gelukkig dat er stoplichten zijn, want chauffeurs die uit zichzelf voor een fietser stoppen zijn een zeldzaamheid helaas.
 • Ron van Dijk

  4 maanden geleden
  Velen klagen omdat ze een paar minuutjes later aankomen dan dat ze misschien hadden gehoopt. Wees maar blij dat er - d.m.v. een fietsersvriendelijke omgeving - zoveel fietsers zijn, anders waren de files een stuk langer en had je dat groene stoplicht alsnog niet tijdig bereikt. En waarom zou Kale Ries sowieso voor zijn snipperuren weer in de auto moeten stappen om snel effe heen en weer te rijden? Hij rijdt anderen alleen maar in de weg.
 • Mevr. Beloy

  4 maanden geleden
  Nijmegen, de meest stroperige stad van Nederland dankzij verkeerslichten die gemiddeld het langst op rood staan in Nederland. Iedereen, auto's en fietsers, hebben hier last van maar de verkeersplanologen op het stadshuis zijn met handen en voeten gebonden aan politiek beleid bedacht in Nijmegen-Oost..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.