Weekend! Maar wat gaan we doen?

VIDEOBijna weekend! Gaan we nog ergens heen? Anne Nijtmans heeft wat voor je uitgezocht.

Theater voor pubers

Cultuur en pubers. Da's vaak een moeilijke combinatie. Maar er zijn theatermakers die heel goed uit de voeten kunnen met deze leeftijdsgroep. Dit weekend zijn er twee producties in de stad van bepaald niet de minste gezelschappen, allebei juichend ontvangen door de kenners. De voorstelling Gender (12+), die Oostpool en jeugdgezelschap Sonnevanck in een trailer bij LUX spelen, is nagenoeg uitverkocht. Alleen vanmiddag om 17.00 uur is nog plaats.

Je kunt een tiener ook gerust meenemen naar Woestijnjasmijntjes (10+). Het is poëtisch theater over een vader en dochter die een gevaarlijke reis maken. Onderweg tovert de vader met verhalen de barre tocht om tot een avontuur. Douaneagenten veranderen in waakhonden en een migratieambtenaar in een ijskoning. Een hedendaagse versie van La Vita e Bella. Geschreven door George Tobal die ooit zelf van Syrië naar Nederland vluchtte en gespeeld door jeugdgezelschap de Toneelmakerij.

Zaterdag 19.30 uur in De Lindenberg.

Natuur in het Goffertpark

Je kunt een potje bootcampen in de Goffert of een rondje rennen. Maar doe het eens langzaamaan. In het volkspark is meer natuur dan je denkt. Veel boomsoorten, planten, vogels en andere dieren. Gidsen van het IVN nemen je zondag mee, zij kunnen over iedere heuvel en struik iets vertellen. In dit seizoen zijn er veel vruchten, zaden en paddenstoelen. Zo zie je waarschijnlijk dingen waar je gewoonlijk achteloos aan voorbijgaat.

Zondag 14.00 uur start bij de Goffertboerderij.

Studenten op de nostalgische toer

Welke filmmuziek is jeugdsentiment voor twintigers? Nou, bijvoorbeeld de liedjes van Aladdin, de Efteling, Super Mario en Pocahontas. De leden van QHarmony leven zich uit onder het motto Was ik maar altijd kind gebleven. Deze kindermuziek wordt dus uitgevoerd door de harmonie voor studenten. Dat moet verrassende arrangementen opleveren. Het concert is zondagmiddag in LUX. Het wordt opgeluisterd met filmbeelden.

Zondag 15.00 uur in LUX.

Volledig scherm
Anne Nijtmans. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.