Volledig scherm
3056, windmolen, nijmegen, heumen, a73 © Rik Bors

Weezenhof-petitie voor opschorten windmolenplan bij A73 Heumen

NIJMEGEN/HEUMEN - In de Weezenhof is een petitie gestart die de gemeente Heumen oproept de plannen op te schorten voor de bouw van een drietal windmolens pal naast de Nijmeegse woonwijk. Initiatiefnemer Bart Huitsing voelt zich geschoffeerd en ‘als tweederangs burger buiten spel gezet’. De petitie is inmiddels ruim 50 keer ondertekend.

Heumen wil tot ontsteltenis van Huitsing ‘zonder raadpleging van de Nijmeegse burgers’ per donderdag 18 april de inspraak beginnen voor realisering van windturbines die mogelijk 241 meter hoog worden, bijna de hoogste exemplaren ter wereld op het vasteland. Huitsing vreest dat de leefbaarheid van de Nijmeegse wijk wordt aangetast. ,,Het minste wat Heumen kan doen is draagvlak creëren door met omwonenden in overleg te gaan over hoe je de windreuzen het beste kunt inpassen.”

Volledig scherm
BBE © Visualisatie van de windturbines langs de A73.

De turbines zijn gepland pal langs snelweg A73, op een landbouwperceel dat verder wordt begrensd door Weezenhof, Hatert, Malden en Heumen. De petitietekst luidt onder meer: ‘Wij, bewoners van Weezenhof, maken ons grote zorgen over het wel en wee in de nabije toekomst: vanwege een buurgemeente die haar gang gaat zonder naar de buren te (willen) luisteren; vanwege onacceptabele cumulatie van hinder- en overlastgevende factoren; vanwege het verlies van het karakter van onze prachtige wijk; vanwege zorgen rondom ecologische impact op Vogelsang/Hatertse Broek.’

Vorige week lieten omwonenden tijdens een informatieavond in het dorpshuis van Heumen weten zich grote zorgen te maken over de aangekondigde plannen. Ook hier kreeg de gemeente het verwijt dat burgers onvoldoende bij de plannen zijn betrokken.

Volledig scherm
3054, windmolens, formaat, nijmegen, a73, heumen © Rik Bors
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.