Wegpiraat dooft licht tijdens nachtelijke politie-achtervolging in Nijmegen

NIJMEGEN - Een 35-jarige man uit Nijmegen is vannacht door de politie aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. Ook werden drugs in zijn auto gevonden. De automobilist reed zichzelf in de wijk Zwanenveld klem na een achtervolging met hoge snelheid waarbij hij rondreed met gedoofde lichten.

Dat meldt de politie zaterdag.

De man viel surveillerende agenten rond 02.00 uur 's nachts op omdat hij op de weg van Malden richting Nijmegen verschillende verkeersovertredingen beging. Toen ze hem een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid en gedoofde lichten vandoor. 

De man reed zonder verlichting onder meer over een bussluis, een fietspad en tegen het verkeer in met snelheden die binnen de bebouwde kom opliepen tot boven de 100 kilometer per uur. De verdachte reed zich uiteindelijk klem in de 52ste Straat. Hij bleek stevig onder invloed van alcohol en mocht zijn rijbewijs inleveren. In zijn auto vond de politie wikkels met vermoedelijk drugs. 

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.