Eddie Van Halen tijdens een concert van enkele jaren geleden.
Volledig scherm
Eddie Van Halen tijdens een concert van enkele jaren geleden. © AP

'Weinig kans op straat voor Eddie van Halen'

NIJMEGEN - Er is weinig kans dat er in Nijmegen een straat komt voor Eddie van Halen, de hardrocker die in zijn jeugd enkele jaren in de stad woonde. Dat zegt Rob Essers, in Nijmegen de straatnaamdeskundige bij uitstek. Nijmegenaar Winston Arntz ijvert al vijf jaar voor een straatnaam als eerbetoon aan Eddie van Halen.

19 reacties

 • OogvanNijmegen

  5 jaar geleden
  inmiddels is er een petitie gestart; https://www.petities24.com/signatures/nijmegen_moet_een_edward_van_halenstraat/
 • Rob Essers

  5 jaar geleden
  De Ploegstraat ligt niet in de Muntenbuurt. Over de herkomst van de naam Muntweg lopen de meningen uiteen. De benaming Muynthovell werd al in 1530 gebruikt. Een verband met 'des muntmeisters guet' (1568) is niet uitgesloten. Ook de straten die genoemd zijn naar muntmeesters lagen in de periode 1949-1955 bij de Muntweg.
 • Rob Essers

  5 jaar geleden
  De straatnamen in Nijmegen en Lent worden door gemeenteraad vastgesteld en niet door Google Maps. Als het goed is, ligt aan ieder raadsbesluit een deugdelijk raadsvoorstel ten grondslag. De gegevens van Google Maps zijn niet altijd even betrouwbaar.
 • OogvanNijmegen

  5 jaar geleden
  dan zou het verzoek an sich nog steeds kans van slagen kunnen hebben. Eddie van Halen is een beroemde Nijmegenaar en heeft geen thematische kapstok nodig. Kijk naar Nina Simone, Joris Ivens. 
 • NBO

  5 jaar geleden
  nou ze laten hier rustig een bijeenkomst van de grijze wolden door gaan in de lindenberg.dus ze nemen het niet zo nauw 
 1. Ex-dakloze Ashley is niet meer boos en heeft weer zin in het leven: ik wil graag een gezinnetje met een koophuis in Duitsland
  PREMIUM
  De Nijmeegste
  3

  Ex-dakloze Ashley is niet meer boos en heeft weer zin in het leven: ik wil graag een gezinnetje met een koophuis in Duitsland

  NIJMEGEN - ‘De Gelderlander’ gaat verder op zoek naar de ziel van de Nijmegenaar. Bekende en onbekende Nijmegenaren, die hier geboren en getogen zijn, vertellen levensverhalen in de serie De Nijmeegste. Vandaag Ashley (1995), die als professioneel ervaringsdeskundige vertelt over haar leven in instellingen van jeugdzorg en als dakloze jongere.