Het gas wordt duurder en Berg en Dal wil aardgasloos worden om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. 

Archieffoto Robin Utrecht
Volledig scherm
Het gas wordt duurder en Berg en Dal wil aardgasloos worden om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Archieffoto Robin Utrecht © robin utrecht

Welke wijk in Berg en Dal wil van aardgas af?

GROESBEEK – Welke wijk in de gemeente Berg en Dal wil van het aardgas af? Naar die wijk is wethouder Nelson Verheul (GroenLinks) op zoek. Het moet gaan om een wijk van zo rond de 100 huizen waarin draagvlak is voor het plan: waarvan de bewoners mee willen doen.

7 reacties

 • sociaal econoom

  4 jaar geleden
  Zit eraan te denken om dadelijk op CAMPING gas te gaan koken.Je haalt een grote (10,5 kg) fles gas voor 25 euro en daarmee kun je bij normaal gebruik... 2,5 maand mee doen. Campinggas blijft altijd bestaan... zowel hier als in het buitenland - in België kosten deze flessen gas slechts 20 euro.Géén vastrecht, geen kosten voor de netbeheerder en geen peperdure milieuheffing.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  U leest het goed, belastingverhoging. Dat wordt nu geld verschuiven. En kunt u ook raden van en waar het naar toe gaat? Dividendbelasting naar 0 en Btw omhoog.. om een voorbeeld te geven. En de koning kan meerdere keren per dag onder de gasgestookte douche.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Allemaal leuk en aardig en geweldig voor het milieu. Maar, grote bedrijven beginnen al te zeuren dat ze grote investeringen dienen te doen, natuurlijk betaald door de overheid (de belastingbetaler) want anders doen ze het niet. Groningen moet van het gas af, maar we kunnen toch importeren? Doen we met ook al met olie. De plannen van onze overheid kosten ons alleen maar geld. Gaan de belastingen en gasprijs fors omhoog voor de particulier, denk ik dat er nogal wat hout kacheltjes gaan branden in de winter. Vergis u niet, ik ben ervoor dat er bewuster met het milieu omgegaan dien te worden.
 • Wally

  4 jaar geleden
  Laat het 380 Euro per jaar kosten inclusief een belasting verlaging voor electriciteit.Dan gaat iemand die 60 a 70 duizend euro kwijt zal zijn aan 100% isoleren en een warmtepomp toch niet aan beginnen.
 • Henk7

  4 jaar geleden
  Is dit wat ons te wachten staat? Een forse belastingverhoging van 75 procent zoals de Volkskrant meldt?  https://www.nu.nl/wonen/5322485/forse-belastingverhoging-nodig-van-aardgas-af-komen.html?redirect=1

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.