In februari werd bekend dat twaalf Nijmeegse flats mogelijk brandonveilig zijn. De adressen werden pas bekend na een WOB-verzoek. Raadsleden voelden zich gepasseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In februari werd bekend dat twaalf Nijmeegse flats mogelijk brandonveilig zijn. De adressen werden pas bekend na een WOB-verzoek. Raadsleden voelden zich gepasseerd. © ANP XTRA

Wethouder over onderzoek brandgevaar:
‘Eigenaren flats zelf verantwoordelijk voor
veiligheid en informeren bewoners’

NIJMEGEN - Niet de gemeente Nijmegen, maar eigenaren van twaalf flats op een zwarte lijst zijn verantwoordelijk voor brandveiligheid en het informeren van bewoners. Dat stelt wethouder Noël Vergunst na kritische vragen van raadsleden. 

10 reacties

 • Fifie

  11 maanden geleden
  De eigenaar is verantwoordelijk, uiteraard. De overheid is er voor het handhaven van de wettelijke brandveiligheidseisen. Het is toch niet zo dat de flats aan de wettelijke eisen voldoen? Of te wel zijn er onvoldoende wettelijke brandveiligheidseisen of geeft de wethouder geen prioriteit aan het handhaven van de wettelijk eisen? Handhaven altijd een probleem voor de gemeente Nijmegen.
 • coco

  11 maanden geleden
  Die flats kunnen toch ook door buitenlandse investeerders worden gekocht? Hoe weten die dan wat onze brandeisen zijn? En wat als ze zich daar niets van aan trekken?
 • Jong

  11 maanden geleden
  Gemeente geeft toch bouwvergunningen af, heeft toch een afdeling bouw en woning toezicht en een ODRN, de brandweer.En die kijken daar niet naar, ( vreemde situatie  ).
 • Bagagedrager

  11 maanden geleden
  Mijn buurman ging kamers verhuren toen moest hij brandwerende plafonds aan laten leggen en daarna kwam er iedere paar jaar iemand van de gemeente controleren of alles nog in goede staat was.
 • Bagagedrager

  11 maanden geleden
  De gemeente is verantwoordelijk voor de brandveiligheid samen met de brandweer. Deze hebben professionals in dienst en dat is maar goed ook.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Nijmegen e.o.