In februari werd bekend dat twaalf Nijmeegse flats mogelijk brandonveilig zijn. De adressen werden pas bekend na een WOB-verzoek. Raadsleden voelden zich gepasseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In februari werd bekend dat twaalf Nijmeegse flats mogelijk brandonveilig zijn. De adressen werden pas bekend na een WOB-verzoek. Raadsleden voelden zich gepasseerd. © ANP XTRA

Wethouder over onderzoek brandgevaar:
‘Eigenaren flats zelf verantwoordelijk voor
veiligheid en informeren bewoners’

NIJMEGEN - Niet de gemeente Nijmegen, maar eigenaren van twaalf flats op een zwarte lijst zijn verantwoordelijk voor brandveiligheid en het informeren van bewoners. Dat stelt wethouder Noël Vergunst na kritische vragen van raadsleden. 

10 reacties

 • Fifie

  3 jaar geleden
  De eigenaar is verantwoordelijk, uiteraard. De overheid is er voor het handhaven van de wettelijke brandveiligheidseisen. Het is toch niet zo dat de flats aan de wettelijke eisen voldoen? Of te wel zijn er onvoldoende wettelijke brandveiligheidseisen of geeft de wethouder geen prioriteit aan het handhaven van de wettelijk eisen? Handhaven altijd een probleem voor de gemeente Nijmegen.
 • coco

  3 jaar geleden
  Die flats kunnen toch ook door buitenlandse investeerders worden gekocht? Hoe weten die dan wat onze brandeisen zijn? En wat als ze zich daar niets van aan trekken?
 • Jong

  3 jaar geleden
  Gemeente geeft toch bouwvergunningen af, heeft toch een afdeling bouw en woning toezicht en een ODRN, de brandweer.En die kijken daar niet naar, ( vreemde situatie  ).
 • Bagagedrager

  3 jaar geleden
  Mijn buurman ging kamers verhuren toen moest hij brandwerende plafonds aan laten leggen en daarna kwam er iedere paar jaar iemand van de gemeente controleren of alles nog in goede staat was.
 • Bagagedrager

  3 jaar geleden
  De gemeente is verantwoordelijk voor de brandveiligheid samen met de brandweer. Deze hebben professionals in dienst en dat is maar goed ook.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen